:
Breaking News

Tejmentes Karácsony te(l)jes ízkavalkáddal, süteményekkel

Tejmentes Karácsony te(l)jes ízkavalkáddal, süteményekkel

Karácsonykor a szeretet és a család harmóniájában, valljuk be, az ajándékozásé és a közös falatozásé a főszerep. Újabb és újabb különleges finomságok lesznek a karácsonyi menüsorok részei, és számtalan finomságból a tej, a tejtermékek mint a túró, a tejföl vagy a sajtkém sem hiányozhatnak.

Na de mit tegyenek a tejfehérje-allergiások, laktózérzékenyek és más, tejmentesen táplálkozók, mint a paleo és keto étrendet követők, illetve nekik kedveskedni vágyók? Nekik nyújt kiváló lehetőséget a ToTu termékcsalád. A 100%-ban magyar fejlesztésű és gyártású, tojásfehérje alapú termékcsalád tagjaival pótolni tudjuk a rögös túrót, sajtkrémet, vajkrémet, tejet, sőt ízesített változataikkal a gyümölcsös joghurtot, kávéitalt is. Ráadásul ezek a zsír-, és szénhidrátmentes termékek a konyhában pont úgy viselkednek mint a tejtermékek, így kiváló sütemények és torták alapanyagai is lehetnek, mint az alább bemutatott narancsos ToTu paleo tortáé is.

Narancsos ToTu paleo torta:

Hozzávalók:

a piskótához:

3 tojás

3 dkg darált mandula

3 dkg eritrit

csipet só

a narancs zseléhez:

20 dkg frissen facsart narancslé

5 dkg eritrit

6 gramm pektin

a narancs krémhez:

1 adag ebből, amihez pluszban 4 gramm zselatint is hozzáadunk főzés előtt

a fehér krémhez:

30 dkg ToTu Rögös

8 dkg eritritol

1/2 vaníliarúd kikapart magjai

1/2 bio citrom leve és reszelt héja

3 lapzselatin (vagy 5 gramm por)

1 dl víz

a habhoz:

4 dl kókuszkrém

1 evőkanál eritrit

Elkészítés:

A narancszselét akár hetekkel a torta összeállítása előtt is elkészíthetjük. A narancslét felforraljuk. Hozzákeverjük a pektinnel elkevert édesítőt. 2 percig forraljuk. Sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába simítjuk. Kifagyasztjuk. A piskótához a tojásfehérjéből, csipetnyi sóval, kemény habot verünk. A verést folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgáját is. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a mandula és eritrit keverékét. A masszából sütőpapíros tepsire 23 cm-es tortalapot kenünk, végül 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a narancskrémet az itt leírtak szerint (ne felejtsünk el 4 gramm zselatint is hozzáadni pluszban), és kihűtjük.

A fehér krémhez a zselatint a vízben kis lángon feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt sima krémmé turmixoljuk. A habhoz a kókuszkrémet 30 percre fagyasztóba tesszük, majd az eritrittel kemény habbá verjük. Silikomart Kit Tarte Meringué formába simítjuk, és kifagyasztjuk. Ha nincs ilyen formánk, akkor a torta összeállításának legvégén csillagcsőrös habzsákból is nyomhatunk rá csillagokat, de akár csak simán el is simíthatjuk a tetején.

A torta összeállítása:

A piskótát oldalán sütőpapírral vagy wax fóliával bélelt 23 cm-es kapcsos tortaforma aljába tesszük. Ráöntjük a fehér krémet. A közepére tesszük a kifagyott zselét. Enyhén belenyomjuk. Annyi időre, amíg a fehér réteg megdermed, hűtőszekrénybe tesszük. Rásimítjuk a narancskrémet. Visszatesszük a hűtőbe, amíg ez a réteg is megdermed. Ráhelyezzük a kifagyott habtetőt, (ez szépen felpuhul, de nem esik majd össze, a narancszselé a közepén szintén puhává válik majd, de nem lesz folyós.) vagy rányomjuk, rásimítjuk a habot.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

The post Tejmentes Karácsony te(l)jes ízkavalkáddal, süteményekkel appeared first on BellaCafe.hu.