:

Így lett a 11 milliárdos ifjúsági sportszállóból felnőttbarát hotel Felcsúton

Éveket késett az elátkozott felcsúti projekt. Az ifjúsági sportszálló építése egyre csak drágult, végül teljesen más célcsoportnak sikerült megnyitni a taopénzekből épült komplexumot.

Megnyitott a Pancho Aréna mellett felépült, eredetileg ifjúsági sportszállóként elképzelt komplexum Felcsúton – szúrta ki a 444, ahol a lap által készített videó és fotók is megtekinthetők. Egy „apró” módosítás ugyanakkor bekerült a projektbe: egyáltalán nem az ifjú sportolók igényeit szolgálja ki. Az augusztusban megnyitott Hotel Pancho ugyanis „felnőttbarát” hotelként definiálja saját magát.

Ahogy a honlapjukon fogalmaznak: „Mindannyian nagyon szeretjük a családot és a gyermekeket, ugyanakkor gondolunk azokra a gyermekes szülőkre is, akik egy-két napra szívesen kikapcsolódnának csak kettesben, hogy aztán testben-lélekben feltöltődve újra a gyermekekre koncentrálhassanak.”

Több ebből GLLRT: Tiborcz Istvánhoz kerül a nagy múltú budapesti szálló Mol-vezér: Hónapok múlva állhat helyre az üzemanyagimport

Elátkozott projekt

Az ifjúsági sportszállóra még 2017-ben kért és kapott taotámogatást az Orbán Viktor miniszterelnök által alapított és Mészáros Lőrinc által elnökölt Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány. A taotámogatás lényege az, hogy az állam lemond arról, hogy egy cég a központi költségvetésbe fizesse a társasági adóját (tao), ha a vállalat helyette valamilyen sportcélú beruházást támogat.

Az eredetileg 1,4 milliárd forintos projekt ugyanakkor egyre csak drágult és csúszott:

eredetileg 2019-es átadást tűztek ki, végül idén nyitottak meg. A számla végösszege azóta 11 milliárd forintra kúszott fel.

Négycsillagos luxus

A Hotel Pancho a felcsúti Pancho Aréna közvetlen szomszédságában helyezkedik el, de fűtött edzőpályák és egy 12,5 milliárd forintos taotámogatásból felhúzott sportcsarnok is megtalálható a közelben. A négycsillagos hotel egyértelműen nem az utánpótláskorú sportolókat célozza meg, a pihenésre vágyó párok (szigorúan gyermek nélkül) ugyanakkor nem akármilyen körülmények között kapcsolódhatnak ki.

Az épület egy kis tavat ölel körbe.A szállodában 35 szoba kapott helyet, kivétel nélkül mind erkélyes.Van benne 25 méteres medence, gőzkamra, finn és infraszauna, jakuzzi és konferenciaterem is.A recepciós pult felett pedig egy Makovecz-stílusban megvalósított életfadesign köszönti a látogatókat.

The post Így lett a 11 milliárdos ifjúsági sportszállóból felnőttbarát hotel Felcsúton appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés