:

A zöldház-hatás

A zöldház-hatás

A klímaválság napjaink egyik legégetőbb problémája, amiről úton-útfélen hallunk, mégis kevés konkrét, a gyakorlati életben is jól működő megoldást látunk magunk körül az ökológiai lábnyomunk csökkentésére. A zöld szemléletű várostervezés nagyban elősegíthetné az energiafogyasztás és üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését. 

De milyen is egy ilyen zöld város? Egyszerre szerethető, élhető és fenntartható.

Hatékony rendszerként működik, ahol a természet nemcsak díszt, néhány szép növényt, vagy stílusos parkot jelent, hanem működőképes, meghatározó része az élettérnek. Ahol a közösségi megosztású városi szolgáltatások kevésbé pazarlóak, így csökkentve a közös ökológiai lábnyomot. A kulcsszó az optimalizáció, vagyis az erőforrások pazarlásának megszüntetése.

SHARING IS CARING

A valóban működő fenntarthatósági törekvések között a különböző közösségi megosztáson alapuló módszerek terjedtek el a leginkább. Gondoljunk csak a car sharing rendszerekre, a közösségi kertekre, vagy a shared economy évtizedes gyakorlatára. Ezek a trendek a fiatalabb generációk körében már bekerültek a köztudatba és a mindennapjaik részeivé váltak.

Miért ne hozhatnánk közelebb ezt a filozófiát és építhetnénk be az életterünkbe? Hiszen, ha nem ragaszkodunk mindenből a sajáthoz, hanem hajlandóak vagyunk osztozni, úgy nem csak a környezetünkért tehetünk egy hatalmas lépést, de mindez a saját kényelmünkhöz és kiadásaink csökkentéséhez is hozzájárulhat! Együtt sokkal többre vagyunk képesek, és a legjobb megoldások már itt vannak.

ZÖLD LÉPÉSEK A FENNTARTHATÓBB BUDAPESTÉRT

Ma is lehetséges Budapest belvárosához közel is biztosítani fenntartható megoldásokkal a békés, zöld környezetet és a kiemelkedő kényelmi szolgáltatásokat. A IX. kerületben felépülő, 510 lakásos Metrodom Greenben egyszerre találkozhatnak a közösségi és városi élmények és a környezetbarát megoldások. 

A prémium kategóriás épület és lakások nem csak minőségükben és megjelenésükben lesznek rendhagyóak, de a jövőbe mutató műszaki megoldások miatt az átadás után évtizedekkel is kielégítik majd a kor aktuális igényeit”

Kricsfalussy Tamás, a Metrodom értékesítési vezetője

Az 50 százalék feletti zöldterületi arány, a zöld homlokzat, a negyed hektáros belső park, a vízgyűjtő rendszer, a napelemek, a minden egyes autóbeállóhoz kiépített saját elektromos töltőállomás mind-mind a fenntartható életstílust támogatják. A lakópark a zöld megoldások mellett pedig számtalan közösségi szolgáltatással reagál a jövőbe mutató igényekre: közösségi használatú napozó- és grill terasz, nappali, fitness terem, co-working iroda, vagy épp a mikromobilitási pontok és GreenGo állomás teszik kényelmessé és egyszerűvé rohanó életünket.

Az átgondolt tervezés és extra szolgáltatások együttesen teszik a Metrodom Green lakóparkot a prémium otthont keresők kedvencévé. A jövőnk most épül és nem kérdés, hogy zöld lesz. 

The post A zöldház-hatás appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés