:
Breaking News

Eltűnt egy bank, mostantól az Ersténél vannak az ügyfelei

Az Erste Bank Magyarország integrálta a Commerzbank magyarországi leányvállalatának ügyfeleit és tevékenységét vállalati üzletágába. A felvásárlás zárásával az Erste Bank Magyarország ötödik legnagyobb vállalati hitelezőjévé vált, piaci részesedése meghaladja a 10 százalékot.

Az Erste hétfői, Forbes.hu-nak eljuttatott közleményében azt írta, zökkenőmentesen csatlakoztak a Commerzbank magyarországi leányvállalatának, a Commerzbank Zrt.-nek az ügyfelei az Erste Bank Hungary Zrt.-hez.

A Commerzbank Zrt. november 30-án hajtotta végre az utolsó tranzakciókat. Ezt követően az Erste Bank átvette a Commerzbank Zrt. ügyfeleit, folyószámláit, betéteit és hiteleit. Az ügyfelek az Erste Bank vállalati üzletágához csatlakoztak és december másodikától használhatták a korábban nekik megküldött Erste Bankos kártyákat, míg az új, Erste Banknál vezetett számláikat december 5-én érhették el teljeskörűen.

Több ebből Eltűnt egy bank, mostantól az Ersténél vannak az ügyfelei A bizalom kifizetődik

A tranzakció zárásával az Erste Bank vállalati hitelállománya meghaladta az 1200 milliárd forintot, amivel a pénzintézet Magyarország ötödik legnagyobb vállalati hitelezőjévé vált és piaci részesedése meghaladja a 10 százalékot. A frankfurti székhelyű Commerzbank AG 2021. december 17-én kötött megállapodást magyarországi leányvállalatának eladásáról az Erste Bank Hungary Zrt.-vel.

The post Eltűnt egy bank, mostantól az Ersténél vannak az ügyfelei appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés