:

Pénteken nyílik a Lánchíd – íme, a legfontosabb tudnivalók

Pénteken nyílik a Lánchíd – íme, a legfontosabb tudnivalók

Péntek délután 16 órától szabad a Lánchíd a buszok, a taxik és a kerékpárosok számára, írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester. Gyalog egyelőre nem lehet átmenni a hídon, mert a járdákat még felújítják.

A november közepén lezajlott próbaterhelés után eredményesen zárult a közbenső műszaki átadás-átvétel folyamata: a Lánchíd ideiglenes forgalomba helyezéséhez hozzájárult az építési engedélyen szereplő valamennyi szakhatóság, olvasható a Budapesti Közlekedési Központ honlapján.

Egyes buszok menetrendje is változik a hídnyitással, erről galériánkban találhatók részletek.

+ 5 kép a galériában + 5 kép a galériában Forrás: BKK (8 kép)

December 16-ától, péntek délutántól az ideiglenes forgalmi rend szerint a BKK járatai, a taxik, a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők vehetik birtokukba a hidat. Az egyéni gépjárművel közlekedők nem mehetnek a hídra, őket a behajtani tilos tábla figyelmezteti erre.

A Lánchíd teljes felújításának időtartama 30 hónap, ám szerződéses kötelezettség volt, hogy a forgalom elől csak 18 hónapig lehet lezárni az útpályát. 

A kivitelezés az eredeti tervek szerint – többek között a járdák és a hídfőkben lévő aluljárók befejezésével, valamint a műemléki elemek rekonstrukciójával – folytatódik,

vagyis a híd a teljes átadásig munkaterület. Gyalog majd a felújítás végleges szakaszának lezárta után, várhatóan 2023 őszén lehet használni a hidat.

A híd végleges forgalmi rendjéről 2023 nyarán születik majd döntés, a budapestiek véleményének kikérésével. Így a fővárosiak megalapozottan, féléves tesztidőszak után határozhatnak arról, hogy mi legyen a Lánchíd végleges funkciója a jövőben.

The post Pénteken nyílik a Lánchíd – íme, a legfontosabb tudnivalók appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés