:

Egyre rezsiközpontúbb az ingatlankeresés

Egyre rezsiközpontúbb az ingatlankeresés

Megnőtt az alacsony rezsivel kapcsolatos keresések száma.

Az eladó ingatlanok számának növekedéséből és négyzetméterárak lassú csökkenésésből arra lehet következtetni, hogy a kínálati piac felé közelítünk -– áll az OTPOtthon.hu ingatlanhirdetési portál a Forbes.hu-hoz eljuttatott közleményében. A kínálati piac alatt azt értjük, amikor átlagosan 6 hónapnál hosszabb idő szükséges az ingatlanok értékesítéséhez.

Az idén augusztusban indult ingatlanhirdetési portál tapasztalatai alapján a

tavalyi évre jellemző ingatlanpiaci felfutás már a múlté, az eladó ingatlanok száma növekszik.

A korábban jellemző, városból történő kiköltözési hullám most fordulóponthoz érkezett, ennek következtében a családi, nagyobb, korszerűtlenebb házaknak megnőtt a darabszáma az ingatlanhirdetési piacon. A 20-30 millió forintos kategóriájú kislakások gyakorlatilag eltűntek és nagyon lecsökkent a 30-40 milliós árkategóriájú lakások száma is. Ezzel egyre szélesebbre nyílik az olló – a korszerűtlenebb lakások kevésbé kelendőek, viszont az energiahatékonyság, korszerűség és alacsony rezsi felértékelődni látszik.

Több ebből Végzetes lehet a long-covid szindróma Pénteken nyílik a Lánchíd – íme, a legfontosabb tudnivalók

A portálon mostanra a korábbiakhoz képest jóval többen keresnek rá az alacsony rezsihez kapcsolódó kulcsszavakra,

háromszor annyian a napelem, másfélszer annyian a távfűtés, és 50 százalékkal többen a hőszivattyú kifejezésekre. Erre rég nem volt példa az ingatlanpiacon

The post Egyre rezsiközpontúbb az ingatlankeresés appeared first on Forbes.hu.