:

Elindult a Dunaferr felszámolása – tényleg nincs tovább?

Elindult Magyarország egyik legnagyobb iparvállalatának, a több ezer embert foglalkoztató Dunaferrnek a felszámolása. De még mindig van esély és jogi lehetőség egy befektető színre lépésére.

A Portfolio számolt be arról, hogy a szerdai Cégközlönyben már meg is jelent az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. felszámolási eljárásának elrendelése. A Fővárosi Törvényszék szerda délután hirdette ki a Cégközlönyben a Dunaferr, mint adós elleni felszámolási eljárásban az alábbiakat:

A Fővárosi Törvényszék a 28.Fpk.5804/2022/4. számú végzésével az ISD DUNAFERR Dunai Vasmű Zrt. felszámolását főeljárásban hivatalból elrendelte az 521/2022 (XII.13.) Korm. rendelete alapján.

Több ebből Megszólalt Norbi, ez a valós helyzet az Update boltokkal Kiírta, hogy 1 liter benzint ad, de most még rosszabbra készül, hiába a piaci ár

A döntés, amire itt hivatkoznak, a héten jelent meg a Magyar Közlönyben, és bár a rendelet nem nevesíti a Dunaferrt, gyakorlatilag a vállalatra szabták, így lex Dunaferrnek is nevezhetjük. Lehetőséget adott ugyanis a felszámolási eljárás megindítására a bajba került cégnél, ez pedig

a Portfolio szerint arra is alkalmas helyzet, hogy a társaság egy új piaci befektető bevonásával megmeneküljön.

Lehet új befektető?

Ahogyan arról mi is írtunk, a héten már többen felmondtak a Dunaferrnél és inkább másik munka után néznek, ráadásul a vállalat a 200 ezer forintnál magasabb novemberi fizetéseket nem is tudta december elején egyösszegben átutalni, a dolgozók türelmét kérte. Közben vannak arra utaló jelek is, hogy a kormány nemzetközi szereplőnek adná el a Dunaferrt, a múlt héten a brit Liberty Steel emberei látogattak a vasműbe. Arról, hogy konkrétan zajlanak-e tárgyalások a Liberty Steel és a Dunaferr tulajdonosai között, egyelőre nincs hír.

The post Elindult a Dunaferr felszámolása – tényleg nincs tovább? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés