:

Így néz ki Tiborcz István szállodabirodalma

Így néz ki Tiborcz István szállodabirodalma

Orbán Viktor kormányfő vejének cége hét év alatt vált a magyar turisztikai piac megkerülhetetlen szereplőjévé. A BDPST Grouphoz tartozó Tiborcz-szállodákat a HVG vette górcső alá pénteki cikkében.

A BDPST Group 2015-ös megalakulása óta a magyar turisztikai piac megkerülhetetlen szereplőjévé nőtt. Honlapja szerint legfőbb célja, hogy maradandót alkossanak, lehetőségeik szerint olyat, „ami előremozdítja közösségünket, társadalmunkat.” A BDPST Group nemcsak a turizmusban terjeszkedik, hozzá tartozik a azóta már túllépett ezen: tavaly év végén szerzett többségi tulajdont a Gránit Bankban, és a BDPST csoporthoz tartozik a Diófa Alapkezelő, az Equilor Befektetési Zrt., de még a logisztikával foglalkozó Waberer’s International is. 

Nade lássuk a szállodákat.

A BDPST Group hotelei. Forrás: HVG

A legújabb: a Gellért

Épp egy hete írtunk arról, hogy a Tiborcz István többségi tulajdonában álló BDPST csoport megegyezett a Jellinek Dániel-féle Indotek csoporttal, a december 9-én aláírt tulajdonrész-vásárlási megállapodás értelmében a tranzakciós folyamat zárását követően a Gellért szálló a BDPST csoport érdekeltségébe fog kerülni. Ezzel a patinás budai szálló a legfrissebb „trófea” a Tiborcz-birodalomban.

Üzlet Forbes 2 perc olvasás
GLLRT: Tiborcz Istvánhoz kerül a nagy múltú budapesti szálló
A jó élet Bánlaki D. Stella 11 perc olvasás
Érdekes színjáték kisebb döccenőkkel – ilyen Tiborcz István Michelin-csillagosnak szánt étterme
Üzlet Bánáti Anna 3 perc olvasás
Tiborcz István is beszáll a nagy ingatlanüzletbe a Kopaszi-gáton

A többiek

Botaniq Turai Kastély: Már az épület eladása érdekes volt, hiszen 2015-ben, 200 millió forintért adta el az önkormányzat, miközben 2,3 milliárd forint értéken szerepelt az eladó könyveiben. A vevő papíron a TRA Real Estates Kft. volt, ám a céget a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. birtokolta. Tiborczék többmilliárd forintot költöttek arra, hogy egy 19 szobás luxusszállót és rendezvényközpontot alakítsanak ki.Lifestyle Hotel Mátra: 2021 október végén jelentette be a cég, hogy novembertől a BDPST Hotel Management üzemelteti a Lifestyle Hotel Mátrát, a Mészáros birodalomtól került hozzájuk. A Magyarország legmagasabb pontjától, a Kékestetőtől negyedórára található 114 szobás komplexum 220 fős étteremmel, 45 fős bárral és wellness részleggel is rendelkezik.Botaniq Budai Klub: a felújított épület műszaki átadása 2022 év végén várható, míg a vendégek előtt 2023-ban nyitja majd meg a kapuit.Adria-palota: a BDPST 2019-ben vásárolta meg egy dubaji befektetőtől budapesti Szabadság téren lévő épületet. Még zajlik a felújítás, a BDPST honlapja szerint az épület földszintjén egy üzlethelyiséget, a felsőbb szinteken pedig lakásokat és irodákat alakítanak ki. Verno House: ez az Adriához közel, a Szabadság tér sarkánál található. Ezt is felújítják, a „Verno House 50 szobájával, spa részlegével, éttermével, valamint teraszával és bárjával egy igazi belvárosi oázis hangulatát biztosítja majd a főváros rohanó utcái között”.D8 Hotel, Dorottya utca: 137 szobával rendelkező, 3 csillag superior minősítésű hotel. Andrássy Kúria & Spa, Tarcal: ezt a szállodát is Mészárostól vette Tiborcz. Ezt a szállodát is felújították, ami után 12 új szobával, kültéri medencével, valamint egy esküvők és konferenciák számára kialakított rendezvényhelyszínnel bővült a szálloda. Hotel Dorothea: a Vörösmarty tér szomszédságában található, a Mahart-, valamint a Futura-házat is átölelő épülettömb. Felső kategóriás design hotelként szobákat, valamint exkluzív lakásokat is kínálnak benne.

Külföldi szállodák

A szállódaportfólióban van két ausztriai szálloda is, a Relax Resort Hotel Kreischberg és a Hotel Alpenblick. Ezek szintén a Mészáros-csoporttól vándoroltak át Tiborczékhoz. a 4 csillagos Relax Hotel 91 szobával rendelkezik, az ugyancsak „négycsillagos minőségű szolgáltatásokat” nyújtó Hotel Alpenblick pedig 43 szobával. A hivatalos magyarázat szerint a két szállodát a Hunguest Hotels többi hotelétől (nagy kapacitású, közvetlen fürdőkapcsolattal rendelkező szállodák) eltérő portfóliója miatt adták el.Hotel Atrio del Mar: a BDPST Hotel Management Zrt. 2021 július 15-e óta üzemelteti a Murcia tartományban lévő 4 csillagos Hotel Atrio del Mar-t. A Los Alcázaresben lévő 84 szobás szállodát 9,3 millió euróért vásárolta meg a BDPST. Ez mai árfolyamon közel 3,8 milliárd forint.

The post Így néz ki Tiborcz István szállodabirodalma appeared first on Forbes.hu.