:

Töltekezés, kapcsolódás és egyszerűsítés zsúfolt világunkban

Töltekezés, kapcsolódás és egyszerűsítés zsúfolt világunkban

Azt kívánjuk, bárcsak több idővel rendelkeznénk? Frusztráltak vagyunk a sok elintéznivaló nyomása alatt? Előfordult, hogy egy igazán jó pillanatban nem tudtunk igazán “jelen lenni”, mert tennivalók sora tolakodott a gondolatainkba?

A soha el nem fogyó intéznivalók áradata követeli az időnket és a figyelmünket a mélyebb megélések és a bensőséges kapcsolódások rovására. Dolgozunk, befizetünk, regisztrálunk, beiratunk, megrendelünk. De közben hol marad az, amiért élnünk érdemes? A teljesítmény nem fokozható a végtelenségig.

Azért született meg a SLOW LIFE naptár, hogy segítsen a lassító, mélyebb megélésekhez vezető szokásokat beépíteni az életünkbe. Az egyszerű napi javaslatok követésével időt teremthetünk saját magunkra, a szeretteinkre valamint a régóta halogatott dolgainkra.
A mottó: “Akarj kevesebbet, élj többet!”

A kalendáriumot Blazsek Anita, háromgyermekes édesanya alkotta meg, aki saját tapasztalatból tudja, mennyit számít a jó időbeosztás és az énidő fontossága. A naptár segít bennünket az idő menedzselésében. Emellett javaslatokat ad az öngondoskodáshoz, az egészségünk – szépségünk ápolásához, háztartásszervezéshez, növényápoláshoz, laza baráti programokhoz valamint az évszakokhoz kapcsolódó gasztronómiához és kedves rituálékhoz. Mindezt természetesen, egyszerűen a 4 évszak ritmusára hangolva.

– A SLOW LIFE kalendáriumot nőknek készítettem. Egy nő természeténél fogva gondoskodik, ad a környezetének. Anyaként vagy a munka-család tengelyen egyensúlyozva gyakori, hogy önmagára nehezen talál időt, kimerülnek az elemei. A mai ember életében a mérleg aránytalanul a folyamatos intéznivalók irányába billen, a mélyebb megélések, bensőséges kapcsolódások rovására. Ezt az egyensúlyt csak tudatossággal, a természetes határaink meghúzásával és az elérhetetlen elvárások megkérdőjelezésével lehet helyrebillenteni.
Sok-sok apró döntés a hétköznapokban a minőségi élet mellett – részletezte Anita, aki sorstársait szeretné segíteni, hogy minél hatékonyabban el tudják végezni a napi feladataikat, és közben magukra és családjukra is legyen elég energiájuk figyelni.

– Megtalálhatjuk benne a “nap szavát”, ami az intuitív énünkhöz visz közelebb. Minden naphoz adott egy szó, melyeket Hermann Judit, alternatív önismereti terapeuta jegyzett le a Nap és a Hold „titkait” fejtegetve. Ha befelé figyelve ízlelgetjük ezeket a “sugallatokat”, érzékenyebbé válunk az utat mutató, finom belső hangunkra. Van benne lehetőség a ciklusunk követésére. A saját ritmusunkat megfigyelve és megértve összhangba kerülünk a nőiségünkkel, és rá hagyatkozva nemcsak tudatosabb, de hatékonyabb életet vezethetünk. Végül tartozik hozzá egy zsebkártya, melyet magunknál hordhatunk, és segít fókuszban maradni, valahányszor felpörögnek az események. A hónaphoz tartozó illusztrációkat nézegetve pedig máris nyugodtabban ver a szívünk.

The post Töltekezés, kapcsolódás és egyszerűsítés zsúfolt világunkban appeared first on BellaCafe.hu.