:

Orbán Erika könyvei az élet nagy kérdéseire keresik a választ

Orbán Erika könyvei az élet nagy kérdéseire keresik a választ

Orbán Erikának az írás kicsi kora óta élete része, minden bánatát, örömét belerejtette azokba a művekbe, amelyek kikerültek, kikerülnek a keze alól. Nevét már sokan ismerik, hiszen nyolc könyvvel és hét színdarabbal is megörvendeztette már olvasóit és színkörének nézőit.

Az elmúlt két évben két vadonatúj történet került ki a keze alól. A Kisvárosi Anziksz, az E-book Könyvház és Kiadó, míg az Eltörölve a Trivium Egyesület gondozásában jelent meg.

A Kisvárosi Anziksz című kötet egy kisváros mindennapi életébe enged bepillantást, ám ez a kisváros más mint a többi. Itt minden sarok titkokat rejt, minden ház régmúlt idők emlékeit őrzi. Egy fiók mélyén összegyűrt cetli lapul, amely felfedi a múltat, míg a falu szállodája sötét titkokat rejt. Emberek járnak-kelnek az utcán vállukat életük egyszerűsége, a kitörni vágyás nyomasztja.

Vajon miért dördül lövés egy ártalmatlannak tűnő horgászás közben? Milyen kimondott, vagy ki nem mondott titkok árnyékolják be a szereplők életét? Lehetnek-e őszinték önmagukkal, a társukkal, a testvérükkel, a közösséggel, amiben élnek?

Az izgalmas krimi szálai messzire nyúlnak, és a múltból felbukkanó árnyak mindenki életére hatással vannak.

Másik könyve az Eltörölve másképp mutatja meg a hatvanas nők életét, mint a megszokott klisék, és másképp, mint az írók többsége. A történet arra keresi a választ, hogyan jut egy nő odáig, hogy maga mögött haggyon mindent és mindenkit, és új életet kezdjen valahol máshol.

A főszereplő, Anna otthagyja a férjét, a felnőtt lányát és két unokáját, akik évek múltán sem adták fel a keresést, ám Anna nem nézett vissza. Egy új világban új életet kezdett, hogy beteljesítse álmait, és elérje vágyait. Milyen következményekkel járt Anna döntése önmagára és a családjára nézve?

A regény komoly erkölcsi problémákat vet fel, és részben meg is adja a kérdésekre a választ. Mit tegyen, mit tehet egy idősödő nő, ha úgy érzi, az életnek többről kell szólnia, mint a házasság, a gyermeknevelés, a hétköznapok monoton taposómalma, a lassú öregedés?!

Van-e joga egy nőnek kitörni abból az életből, amit egyre inkább csapdának érez?

Erikáról, könyveiről, a szereplőkről ITT olvashatnak bővebben.

The post Orbán Erika könyvei az élet nagy kérdéseire keresik a választ appeared first on BellaCafe.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés