:

Nagyot esett a sikercég a Mol-Jellinek-Tiborcz-féle gigaüzlet bejelentése után

Az Alteo árfolyama ma 3000 forintot is járt.

Eséssel reagált a zöldenergia-projekteben utazó Alteo árfolyama arra a hírre, hogy többségi befolyásolást szerezne, valamint a fennmaradó részvényekre is nyilvános vételi ajánlatot tenne a Mol, méghozzá Jellinek Dániel- és Tiborcz István-érdekeltségű magántőkealapokkal karöltve – írta meg a Portfolio.

Mint azt a Forbes.hu-n is megírtuk, a Veres Tibor tulajdonában álló Wallis Asset Management (WAM) Alteo-beli többségi tulajdonát három egyenlő részben birtokolnák a vevők. Az Alteo által kibocsátott valamennyi törzsrészvényre vonatkozó, 3040 forintos részvényenkénti vételi árajánlathoz képest a papír pénteken az előző napokban beállított történelmi csúcsa közelében, 3300 forintot zárt a Budapesti Értéktőzsdén.

Csakhogy az Alteo árfolyama ma 3000 forintot is járt, onnan húzták vissza mostanáig 3150 forintig.

Több ebből Gigaüzlet milliárdosok között: gazdát cserél az egyik legmenőbb magyar cég

Az Alteo a magyar tőzsde egyik sikerpapírja, az elmúlt években a többszörösére nőtt az árfolyama. A cég stratégiájáról, növekedéséről többször írtunk a Forbesban, ifj. Chikán Attila vezérigazgató (lásd borítóképünkön) idén márciusban szerepelt a magazin címlapján édesapjával, a legendás Rajk szakkollégium-alapító közgazdász és volt gazdasági miniszter Chikán Attilával közösen.

Három elemző is követi az Alteo papírját: mindhárman vételre ajánlják a részvényt, a célárak pedig 3 790 és 4 181 forint között alakulnak.

The post Nagyot esett a sikercég a Mol-Jellinek-Tiborcz-féle gigaüzlet bejelentése után appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés