:

Fordulat a Tungsramnál: elküldött dolgozót százait veszik át a bajba jutott izzógyártól

Négy telephelyük városában fogják új cégek átvenni a korábbi Tungsram-alkalmazottak egy részét, ezt a cég is megerősítette.

Új cégek veszik át a felszámolás alatt lévő Tungsram Operations Kft. telephelyeinek és dolgozóinak egy részét, és erről már előrehaladott tárgyalások folynak, amikről a munkavállalóikat is tájékoztatták – erősítette meg a cég az MTI-nek.

Ez csaknem ötszáz, eddig a Tungsramnál alkalmazott munkavállalót érint, továbbfoglalkoztatásuk a jövő év elejétől várható. A munkaadó pénteken levélben tájékoztatta a munkavállalókat, hogy Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Budapesten és Hajdúböszörményben is új cégek veszik át és foglalkoztatják tovább a dolgozókat a jelenlegi tevékenységi körökben.

Több ebből 3 ezer dolgozóval kezdték az évet, karácsonyra alig 40-en maradtak

A Forbes.hu-n is megírtuk ma reggel, hogy karácsonyra alig pár tucat alkalmazott maradna a felszámolás alatt álló Tungsramnál, mindenki mást közös megegyezéssel küldenek vagy küldtek haza az ünnepekig. A patinás izzógyár nehézségeiről több ízben is beszámoltunk az év során, itt és itt például.

Igen ám, de a Világgazdaság ezelőtt nem sokkal írta meg, hogy egy, a Tungsram dolgozóinak küldött – és a lap birtokába került – levélben felsorolták azokat a cégeket, akik befektetnének a felszámolás alatt álló csoport bizonyos egységeibe, egyben továbbfoglalkoztatási lehetőséget is kínálnának az elküldött dolgozóknak. A levélben nem esik szó a korábban említett svájci befektetőről, a Business Creationről.

Zalaegerszegen a Videoton fogja a dolgozók nagy részét foglalkoztatni;Nagykanizsán egy ingatlanüzemeltetéssel foglalkozó vállalat venné át a működtetést, a jelenlegi bérlőkkel együtt ipari parkként üzemeltetné tovább, és 160-180 dolgozót foglalkoztatnaBudapesten egy pénzügyi befektetői csoport tovább működtetné a CMH-t, miközben a vállalat élénk egyeztetéseket folytat a kerámiakapacitásokról a Bakony Kerámia Kft.-vel és a Rauscherrel.  Mindkét üzemben szükség lesz 50-50 dolgozóra;Hajdúböszörményen egy még meg nem nevezhető pénzügyi befektető üzemeltetné tovább a wolframszálgyártáshoz szükséges telephelyrészt, a forgácsoláshoz szükséges üzemet pedig a Scintilla Kft. Összesen körülbelül száz főt alkalmaznának újra.

The post Fordulat a Tungsramnál: elküldött dolgozót százait veszik át a bajba jutott izzógyártól appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés