:

Feladta a pereskedést Amber Heard

Heard szerint az Egyesült Államokban fontosabb a népszerűség és a hatalom, mint a tisztességes jogi eljárás, ezért elállt a fellebbezéstől.

Úgy tűnik, véget ért Amber Heard és Johnny Depp pereskedésének amerikai frontja is, miután a színésznő eltekintett a fellebbezéstől. Depp közel négy éve, 2019 márciusában perelte be Heardöt, miután a színésznő a Washington Postban arra utalt, Depp családon belüli erőszakot követett el a házasságuk idején. A pár két évig volt együtt, 2017-ben váltak el.

A virginiai bíróság korábban azt mondta ki, hogy mindketten rágalmazták egymást. Depp ügyvédje ugyanis azt mondta később, hogy Heard véleménycikke egy átverés. A színésznő elmondta, a rágalmazási per során elvesztette a hitét az amerikai jogrendszerben, ezért tekintett el a fellebbezéstől. Azt írta, belefáradt abba, hogy a népszerűség és a hatalom fontosabb, mint a tisztességes eljárás. Úgy látja, az amerikai jogrendszernek köszönhetően vált „közösségi médiabotránnyá” kettejük pere, és tönkretette az életét azzal, hogy az igazát védte.

Heardöt végül 10 millió 350 ezer dollár (3,9 milliárd forint) kártérítés fizetésére kötelezték, míg Deppnek 2 millió dollárt (759 millió forintot) kellett fizetnie.

Korábban Depp perelte be a brit Sunt, amiért az feleségverőnek nevezte a színészt. Abban az ügyben Heard volt a koronatanú, végül a bíróság a bulvárlapnak adott igazat. Heard a brit jogrendszert – az amerikaival szemben – erősnek, pártatlannak és igazságosnak nevezte.

The post Feladta a pereskedést Amber Heard appeared first on Forbes.hu.