:

Tömegek kelnek útra karácsonykor és szilveszterkor

Jóval többen utaznak el a karácsonyi időszakban, mint tavaly – derül ki a Szallas.hu adataiból. Az ország legnépszerűbb szilveszteri célpontja egy kisváros lett.

Az idei ünnepi szállásfoglalások száma 30 százalékkal magasabb a tavalyinál, szilveszterre pedig több mint kétszerannyi előfoglalás érkezett – írja az MTI a Szallas.hu közleménye alapján.

A szállásfoglaló portál adatai szerint:

a karácsonyi foglalásoknál Budapest,míg a szilveszteri, újévi foglalásoknál Eger a belföldi utazók legnépszerűbb célpontjai,de sokan fognak koccintani Szegeden és Pécsen is.A fürdővárosokba is sokan kirándulnak a következő napokban: Hévízre, Gyulára, Zalakarosra és Cserkeszőlőre is sok foglalás érkezett.A legtöbben az észak-magyarországi régióba mennek, a foglalások több mint 20 százaléka oda érkezett.A régión belül Eger és Miskolc mellett Szilvásvárad is sok utazó célpontja. Több ebből Tömegek kelnek útra karácsonykor és szilveszterkor Rippl-Rónai: újabb rekord a felkapott árveréssorozaton

Hotel vagy panzió? És mennyiért?

A kirándulók közel fele hotelben alszik, 23 százalékuk választott apartmant, 16 százalékuk vendégházat, míg 10 százalék panzióban tölti az ünnepeket.

Az egy főre és egy éjszakára szóló átlagár 16 ezer forint, ez 23,5 százalékkal magasabb a tavalyinál.

Bár korábban a Forbes.hu-n is beszámoltunk róla, hogy az új évben sok szálloda bezárhat, a Szallas.hu szerint az első két hónapra már most kétszer annyi foglalás történt, mint 2022 első két hónapjára. Igény tehát van a belföldi utazásra, kérdés, hogy a vendégek meddig tudják megfizetni a szállodák árnövekedését. Van olyan szálloda, ahol a rezsidíjak ötszörösére növekedtek a G7 riportja szerint, további drágulásra tehát számítani kell.

The post Tömegek kelnek útra karácsonykor és szilveszterkor appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés