:

Alteo: nagy hír után nagy zuhanás

Alteo: nagy hír után nagy zuhanás

A pénteki záróárfolyamhoz képest hétfőre 6,67 százalékos volt az Alteo-részvény napi esése. Hasonlóra talán egész 2022-ben nem volt példa a magyar tőzsde sikerpapírjánál.

Nagyot csökkent péntekről hétfőre az Alteo-részvények értéke: a pénteki 3300 forintos záróhoz képest a papír hétfőn 3080 forinton zárt.

Ez 6,67 százalékos napi csökkenésnek felel meg, százalékos értékben úgy tűnik, hogy az év eddigi legnagyobb esése.

Nagyításért katt a képre. Forrás és ábra: Budapesti Értéktőzsde

Előzmények

Az Alteót szokás a magyar tőzsde egyik sikerpapírjának tartani, az elmúlt években a többszörösére nőtt az árfolyama.Igen ám, de ahogy arról a Forbes.hu is beszámolt, hétvégén bejelentették, hogy a Veres Tiborhoz tartozó Wallis Asset Management eladja többségi tulajdonrészét a zöldenergia-projektben utazó cégből.Veres a Forbes legutóbbi 50 leggazdagabb magyar listáján a 4. helyen állt, a vevő pedig a Mol Res Investment Zrt., illetve Jellinek Dániel és Tiborcz István érdekeltségébe tartozó alapkezelők is.A nyilvános vételi ajánlat hétvégi hírére hétfőn csúcsközeli értékről kezdett el esni az Alteo árfolyama, erről szintén beszámoltunk.Arról, miért üthetik nyélbe az üzletet, és kinek érhette meg ez egyáltalán, véleménycikk is megjelent a Forbes.hu-n.

Borítókép: Budapesti Értéktőzsde

The post Alteo: nagy hír után nagy zuhanás appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés