:

Szövetség a Liu testvéreknek: Mehettek tovább ingyen

„Fájó szívvel” búcsúzik a szövetség az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázóktól – és úgy döntöttek, hogy mégsem hajtják be a testvérek felkészülésére fordított összeget.

Hozzájárul a gyorskorcsolyázó Liu testvérek által előterjesztett országváltási kérelemhez a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ), és emellett a korábbi követelések érvényesítésétől is eltekint – írja közleményében a kedden megtartott rendkívüli elnökségi ülésén hozott döntésekről a MOKSZ.

 „A MOKSZ a Liu testvérekkel fennálló jogviszonyát lezártnak tekinti”

– áll a közleményben. A szöveg hozzáteszi, amellett, hogy további sok sikert kívánnak Liu Shaoangnak és Liu Shaolin Sándornak.

„A MOKSZ sajnálattal veszi tudomásul a Liu fivérek országváltási szándékát és fájó szívvel búcsúzik, ugyanakkor köszönetet mond a közösen elért, felejthetetlen sikerekért Magyarország első téli olimpiai bajnokainak, akik kitörölhetetlenül beírták magukat hazánk sporttörténelmébe.”

Előzmények

Liuék augusztusban jelentették be, hogy – követve a magyar válogatottól távozó kínai edzőjüket, Csang Csing Linát – Kínában készülnek az idényre.A MOKSZ november közepén közölte, hogy az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázók országváltást kezdeményeznek, nem megnevezve, hogy melyik ország színeiben folytatnák pályájukat.Ezután Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke úgy nyilatkozott, hogy az országváltás feltételéül szabott, a Liu fivérek felkészülésére fordított összeg tételeit el is kezdték összeszámlálni. „Szponzor, szövetség, vagy bárki fizeti ki, nekünk mindegy. És akkor a fiúk szabadon versenyezhetnek” – mondta Kósa, amellett, hogy „örök hálánk és köszönetünk”, valamint „nem lehet rosszat kívánni nekik”.November folyamán aztán a testvérpár azt mondta egy interjúban, hogy ha a magyar szövetség ragaszkodik a költségek megfizetéséhez, akkor azt ők maguk állják.

The post Szövetség a Liu testvéreknek: Mehettek tovább ingyen appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés