:
Breaking News

Felrobbant egy Nyugat-Európába tartó orosz gázvezeték, hárman meghaltak

A közép-oroszországi robbanásnak egy sérültje is van. Bár a Gazprom egyelőre nem reagált arra, érinti-e a gázszállítást a baleset, a Telegramon kiderült: leállt a vezeték.

Felrobbant egy orosz gázvezeték, amely nyugat felé szállít gázt Ukrajnán keresztül – írja a Bloomberg. A balesetben három ember meghalt, egy pedig megsérült.

Több ebből Úgy tűnik, hamarosan pult alól kell árulni a sört a dohányboltokban Szövetség a Liu testvéreknek: Mehettek tovább ingyen

Mi történt?

A robbanás az Urengoj-Pomari-Ungvár gázvezetéken történt, a közép-oroszországi szakaszon. Ez az egyik legidősebb Nyugat-Európa felé tartó gázvezeték, 1983-ban épült.A Reuters azt írja: magyar idő szerint 11:50-kor leállt a gázszállítás a vezetéken. Az orosz TASZSZ hírügynökség szerint tervezett karbantartás közben történt a robbanás.A robbanás hangja, ereje és a lángok nagy távolságból is érezhetők, láthatók voltak, mint ebből a videóból is kiderül.A robbanás hírének hatására a holland gáztőzsdén, a TTF-en emelkedni kezdtek a gázárak, igaz, nem nagy mértékben. A nap elejére jellemző 105 euró/megawattórás fronthavi szerződések délutánra már 108,1 euróra nőttek.

The post Felrobbant egy Nyugat-Európába tartó orosz gázvezeték, hárman meghaltak appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés