:

Mészáros Lőrinc-persely, orbános színező, szájeres szívószál – elborult karácsonyi ajándékok a legőrültebb barátaidnak

Mészáros Lőrinc-persely, orbános színező, szájeres szívószál – elborult karácsonyi ajándékok a legőrültebb barátaidnak

Rendhagyó last minute ajándéktippek a legőrültebb szeretteid számára. Vigyázat, aktuálpolitikában dúskáló tartalom!

A karácsonyi ajándékvásárlás véghajrájába érkeztünk. Bár korábban több cikkünk is megjelent a Forbes.hu-n arról, milyen meglepetéseket ajánlunk például az utazás szerelmeseinek, a nagyvárosi férfinak és nőnek, vagy épp a kultúrafalóknak, ezúttal más vizekre evezünk. Ha unod a klisés ajándékokat, a cinizmus a második anyanyelved, és a baráti körötökben rendszeresen röpködnek politikai tartalmú poénok, ez a lista neked szól.

Magyarország első színes miniszterelnöke színező

A diverzitás fontos, és mivel Marlik Dóra hiányolja a parlamentből, úgy döntött, legalább a színezőivel megjeleníti. A grafikus valószínűleg hatalmas piaci rést fedett le, amikor megalkotta rendhagyó füzetkéit és képeslapjait, ugyanis a Szia+-ba kihelyezett darabokat például hipergyorsan elkapkodták az érdeklődők.

De hát ki ne akarná színpompába öltöztetni Szél Bernadettet, Karácsony Gergelyt vagy akár Kövér Lászlót? Remek stresszoldó tevékenység, fejleszti a kreativitást, és előhívja a benned lakozó gyermeket. Ára: 2 600 forint.

Forrás: Magyarország első színes miniszterelnöke Facebook-oldal

Boldog szervek kerámiák

A boldog szervek pontosan annyi, amennyinek elsőre tűnik, nem több és nem kevesebb. Sramkó Zita, a Moksa Factory megalkotója többek között vidám húgyhólyagokat, gyomrokat, ízületeket, vaginákat, hasnyálmirigyet, porckorongokat készít kerámia, matrica és memóriakártya formájában. Így felhívva a figyelmet arra, hogy óvjuk az egészségünket és sose felejtsünk el nevetni.

Kérdésünkre azt is elárulta, hogy idén májat, tüdőt és szívet vettek a legtöbben, a karácsonyi hajrában pedig a boldog ánusz a legkelendőbb. Kerámiák: 2–4 ezer forint; matricák: 2–300 forint.

Boldog torokmandulák
Forrás: Boldog szervek Facebook-oldal

„Satan is my sugar daddy” pulóver

Az utóbbi időben nagyot mennek a kézzel hímzett feliratos pólók és pulcsik. Fankapanka termékeit és workshopjait már sokan ismerik, de újabb és hasonlóan menő szereplő a kézműves piacon a Woolwork, ami „deviszontos” és „satan is my sugar daddy-s” remekjeivel lopta be magát a szívembe.

Egyébként a két alkotó, Kálmán-Berczeli Szofi és húga, Panna horgolt állatkákat és valóban nagyon esztétikus, hímzett pólókat is árulnak, de azokat meghagynánk inkább a konszolidáltabb családtagok és ismerősök számára. Ára: 9 900 forint.

Forrás: Woolwork Instagram-oldal

„Az internet menőbb vagyok” kitűző

A Rumli márka kitűzőivel és matricáival a magyar lét abszurditásaira reflektál saját bevallása szerint, teszi mindezt úgy, hogy a végeredmények tetemes részét tényleg szívesen viselném.

És ha már ajándékozáson van a sor, minden társaságban van legalább egy ember, akihez illik a „fajankók vagytok mind”, az „én csak az ingyen pia miatt jöttem” és az „abszurditás az életem” kitűzők egyike. Ára: 1200 forint.

Forrás: Rumli Instagram-oldal

Túl őszinte képeslapok

A Szia+ bolt gyakorlatilag az összes, a listán található őrült termék egyik fő lelőhelye, de ha ez nem lenne elég, már a kezdetektől fogva kínáltak saját kreálmányokat is.

Ilyen például a politikusfejes álarc és matrica, a „baszatáska” névre keresztelt vászontáska és az őszinte képeslap is, ami remek kiegészítés lehet, ha üdvözlőkártyát keresel az ajándékok mellé. Mondjuk, azért érdemes körültekintőnek lenni, hogy kinek ajándékozod őket. Ára: 500 forint/darab.

Forrás: Szia+ Facebook-oldal

Politikus gyertya és persely

Ha a Hegyvidéki Manufaktúra oldalán nézelődsz, felejts el mindent, amit a klasszikus értelembe vett lakásdekorációról gondoltál korábban.

Náluk új értelmet nyer az esztétika, és soha többet nem vágysz majd letisztult vázákra, ha akár Mészáros Lőrinc-perselyed, Orbán-gyertyád vagy Cili-kaspód is lehet. Ára: 6-8 ezer forint.

Forrás: Hegyvidék Manufaktúra Facebook-oldal

Szájer József-szívószál

Ehhez mégis mit fűzhetnék hozzá? A kép magáért beszél, egy ilyen szívószál nélkül nem élet az élet. Kötelező partikellék a most felnövő generáció számára.

Mellesleg az UPSZ Ajándékboltban kapható, ahol egyéb, ennél már csak haszontalanabb ajándékok ügyében is érdemes körbenézni. Ára: 900 forint.

Forrás: UPSZ

Magyarvető kártyajáték

Szelthoffer Anna, azaz a Nusi márka megálmodója két éve karácsonykor a müllercecíliás mézeskalácsokkal tört be a trash piacára, idén pedig újabb remek terméket készített, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.

A Magyarvető kártyajáték az aktuális politikai és gazdasági nehézségeket fordítja át popkulturális gaggé – bár a dizájner kiemeli, hogy elhatárolódik a politikai állásfoglalástól. Kedvencem benne a Joker kártya, amit ha kihúzok, elmehetek nyaralni. Ára: 10 ezer forint.

Forrás: Created by Nusi Instagram-oldal

The post Mészáros Lőrinc-persely, orbános színező, szájeres szívószál – elborult karácsonyi ajándékok a legőrültebb barátaidnak appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés