:

Most, hogy a Twitter népe leszavazta, Elon Musk kész lemondani a cég éléről – egy feltétellel

Most, hogy a Twitter népe leszavazta, Elon Musk kész lemondani a cég éléről – egy feltétellel

Mint fogalmazott, csupán a szoftver- és szervercsapatot egyengetné tovább a világ második leggazdagabb embere. Csupán.

A Twitter közösségmédia-platform tulajdonosa, Elon Musk magyar idő szerint szerda hajnalban azt tweetelte: ha talál valakit, aki „van akkora őrült, hogy elfogadja az állást”, akkor otthagyja a turbulens időket élő cég vezérigazgatói posztját – foglalja össze az Axios.

Mindezt azután, hogy néhány napja szavazást indított a Twitter-profilján azzal az egyszerű kérdéssel , hogy ő maradjon-e a Twitter feje vagy sem.Már akkor megígérte, hogy a szavazás végeredményének megfelelően fog cselekedni, márpedig, ahogy azt a Forbes.hu-n is megírtuk, több mint 17 millió szavazatból 57,5 százalék Musk lemondására voksolt.

I will resign as CEO as soon as I find someone foolish enough to take the job! After that, I will just run the software & servers teams.

— Elon Musk (@elonmusk) December 21, 2022

Emlékezzünk csak vissza

Igen ám, de ne feledjük – hiszen a Twittert övező pokoli forgatagban azért ez nem olyan nehéz –, hogy nem sokkal a felvásárlás véglegesítése után, november közepén Musk már egyszer kijelentette, hogy

túl sokáig nem tervezi irányítani is a céget, menet közben utódot fog keresni a helyére.

Több ebből Felrobbant egy Nyugat-Európába tartó orosz gázvezeték, hárman meghaltak Úgy tűnik, hamarosan pult alól kell árulni a sört a dohányboltokban

„Csupán”

Mostani tweetjében azt is írja, hogy miután leköszön vezérigazgatóként, a szoftver- és szerverosztályt tervezi csupán egyengetni. Ő használta a „csupán” kifejezést ezekre a minden bizonnyal szintén teljes embert és munkaidőt igénylő feladatokra.

A világ második leggazdagabbja

Az amerikai Forbes valós idejű milliárdoslistája szerint egyébként már nem a Tesla fejeként is ismert milliárdos a világ leggazdagabbja, az elmúlt hetekben szép lassan lecsúszott az első helyről.

The post Most, hogy a Twitter népe leszavazta, Elon Musk kész lemondani a cég éléről – egy feltétellel appeared first on Forbes.hu.