:

Hogy került lopásgátló a SPAR-os párizsi csomagolására?

Hogy került lopásgátló a SPAR-os párizsi csomagolására?

A SPAR azt mondja, jelen gazdasági helyzetben tényleg egyre gyakoribbak lettek a szervezett bolti lopások.

A 24.hu-n tették közzé azt az olvasói fotót, amin azt látni, hogy már a felvágott csomagolópapírjába is lopásgátló csipet tesznek a SPAR áruházakban, jelen esetben a szeletelt párizsi mellé.

Az olvasó szerint ennek oka a bolti lopások megakadályozása. Sőt, elmondása szerint beszélt is olyan eladóval, aki tud olyan, mint fogalmaz, „bolti szarkákról”, akik rájöttek a gyakorlatra, és még az üzletben letépik és eldobják a csomagolásról a csipet.

Több ebből Hogy került lopásgátló a SPAR-os párizsi csomagolására? Lakáshitelek: erre figyelj az év végi hajtásban

A SPAR reakciója

A lap megkeresésére azt felelte az áruházlánc, hogy „áruvédelmi szabályzatuk részletei nem nyilvánosak, így az ezzel kapcsolatos kérdésekre biztonsági okokból nem áll módjukban válaszolni”.

Mindenesetre annyit még elárult a SPAR, hogy jelen gazdasági helyzetben tényleg kimutatható növekedés az üzletben elkövetett lopások és lopási kísérletek számában. Sőt, már nem is feltétlen az egyszeri élelmiszerlopások,

inkább a „szervezett, sorozatos, megrendelésre és további értékesítésre” irányuló lopások kezdenek egyre jellemzőbbek lenni.

Avagy a tolvajok már célzottan csomagokat igyekeznek előkészíteni és elcsenni az üzletekből akár olyan, lopásérzékenyebb termékkategóriákból, mint amilyen az égetett szesz, az édesség vagy a vegyiáru.

A SPAR hozzátette, hosszú ideje üzemelő biztonsági kamerarendszerükkel az esetek többségében jó minőségű kamerafelvétel készül a tolvajokról, ez pedig nagyban segíti a rendőrség munkáját a feljelentést követő nyomozás, valamint az eljárás ideje alatt.

Napi címlap Topolay Gábor 17 perc olvasás
SPAR-vezér az árstopokról: Emeltünk, de nem tudjuk kompenzálni a teljes veszteséget
Interjú Fekete Emese 22 perc olvasás
Tesco-vezér: Ezért van kevés csirke, és ezért aránytalanul drága minden, ha kifogy a mellfilé

Szerte Nyugat-Európában

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) még novemberben árulta el a hvg.hu-nak, hogy az egyre magasabb inflációval és élelmiszerárakkal a bolti lopások száma is jelentősen megnőtt.

Az ORFK adatai szerint az év első tíz hónapjában 22,5 százalékkal több bolti lopás történt, mint 2021 azonos időszakában, ez összesen 8 936 esetet jelent hiper- és szupermarketből, vagy egyéb, vagyonőrt foglalkoztató üzletből.Emellett jellemzően kisboltokban, dohányboltokban, üzemanyag-töltőállomások üzleteiben lopnak ötvenezer forintot meg nem haladó tételekben a tolvajok.A trend szerte Nyugat-Európában megfigyelhető, emiatt is egyre gyakoribb jelenség immár az alapvető élelmiszereket is valamilyen lopásgátló védelemmel ellátni – akár a vajat, csokoládét vagy sajtokat is.

The post Hogy került lopásgátló a SPAR-os párizsi csomagolására? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés