:
Breaking News

Fitneszwebshopot gyanúsítanak alaptalan gyógyhatásígérettel és megtévesztő árfeltüntetéssel

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a gymbeam.hu fitnesz-webáruházat üzemeltető szlovák vállalkozással és annak magyarországi leányvállalatával szemben.

Miért?

A hatóság gyanúja szerint a cégek valószínűleg megalapozatlan egészségre vonatkozó állításokkal, esetenként gyógyhatásígéretekkel, megtévesztő árfeltüntetéssel, továbbá a forgalmazáshoz szükséges bejelentési kötelezettség teljesítése nélkül árusítják egyes termékeiket.

A hatóság gyanúja szerint a vállalkozások valószínűleg megtévesztő, az uniós ágazati szabályok értelmében nem engedélyezett egészségre vonatkozó állításokat, illetve bizonyos termékek esetében tiltott gyógyhatás-állításokat alkalmaznak.

Több ebből Most még megrendelünk mindent, mintha nem lenne holnap – de mi lesz jövőre? Fitneszwebshopot gyanúsítanak alaptalan gyógyhatásígérettel és megtévesztő árfeltüntetéssel

A webáruház emellett vélhetően elhallgatta a fogyasztók elől, hogy biztosítja-e – és ha igen, miként –, hogy

az oldalon közzétett fogyasztói értékelések olyanoktól származzanak, akik ténylegesen használták vagy megvásárolták a terméket.

Ezen, május vége óta élő jogszabályi követelményre a GVH már többször felhívta a figyelmet annak érdekében, hogy a fogyasztói vélemények hiteles információforrásként szolgálhassanak a többi vásárló számára.

A GVH mindezek mellett azt gyanítja, hogy a cégek egyes étrend-kiegészítőiket nem jelentették be a forgalmazás megkezdését megelőzően a gyógyszerészeti hatóságnál, így azokat valószínűleg jogszerűtlenül, ezáltal a fogyasztókat megtévesztve forgalmazzák.

Hogyan tovább?

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozások a jogsértéseket elkövették. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

The post Fitneszwebshopot gyanúsítanak alaptalan gyógyhatásígérettel és megtévesztő árfeltüntetéssel appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés