:

Orbán öccse papíron is felvállalta, hogy fegyverkereskedelemben utazik

Orbán Áron keze már nemcsak a Norbi Update Lowcarb Zrt.-ben, de egy fegyverkereskedő cégben is benne van.

A miniszterelnök öccsére, Orbán Áronra az elmúlt hónapokban annak apropóján figyelt fel a média, amikor igazgatósági tagja lett a Norbi Update Lowcarb Zrt.-nek. Majd ezt követően, mint azt a Forbes.hu is megírta a Direkt36 feltárása alapján, kiderült, hogy több szálon kötődik a Multi Shoot Kft. nevű fegyverkereskedő céghez is – még ha a Direkt36 cikkének szeptemberi megjelenésekor Orbán Áron papíron nem volt tagja vagy tisztviselője a kft.-nek.

Több ebből Most még megrendelünk mindent, mintha nem lenne holnap – de mi lesz jövőre? Fitneszwebshopot gyanúsítanak alaptalan gyógyhatásígérettel és megtévesztő árfeltüntetéssel

Viszont ahogy azt most az mfor.hu megírta, Orbán Áron mára nyíltan vállalja a benne gyakorolt szerepét. Legalábbis a cégkivonatból az derül ki, hogy október 25-ével ő váltotta le Bóka Józsefet a Multi Shoot Zrt. vezérigazgatói posztján. A cégbíróság ezt a változást csak november 22-én jegyezte be a cégkivonatba.

Amit a Multi Shoot Zrt.-ről tudunk:

a Multi Shoot Zrt. egy nőgyógyász, Tűző Nándor tulajdonában áll,a honlapjuk szerint a cég „bármilyen hadieszköz forgalmazására engedéllyel rendelkezik, kivételek közé tartoznak a vegyi és atomfegyverek”,a cég üzemelteti a Global Arms Hungary fegyverboltot,tavaly pályázaton nyertek 9 millió forint uniós forrást vállalkozásfejlesztésre,és tulajdonrésze van egy biztonsági cégben is, amely az elmúlt években több nagy értékű állami közbeszerzést is elnyert,

De itt nem áll meg a történet, a kinevezés után hetekkel ugyanis Orbán Áron megvásárolta a Circle of Devils Kft. teljes tulajdonjogát is. Ez korábban a Multi Shoot Zrt. alá tartozott, de november 7-től már egyedüli tulajdonosa és ügyvezetője lett a miniszterelnök öccse.

Amit a Circle of Devils Kft.-ről tudunk:

1993 óta létezik a cég,fő tevékenységi köre: egyéb, máshova nem sorolható új áru kereskedelme (ez valószínűleg szintén Update-termékeket jelenthet),bevételük az elmúlt években csak néhány tízezer forintos, 2021-ben pedig 3,4 millió forintos veszteséget könyveltek el.

The post Orbán öccse papíron is felvállalta, hogy fegyverkereskedelemben utazik appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés