:

Mennyit költenek a magyarok karácsonyi ajándékokra? A felmérésből kiderül

Mennyit költenek a magyarok karácsonyi ajándékokra? A felmérésből kiderül

Felmérték, mennyit költenek a magyarok átlagosan idén karácsonykor, és hogyan függ ez össze a politikai nézeteikkel.

A Publicus Intézetet a Népszava kérte fel a kutatásra, ahol ezerfős mintából vizsgálták meg, mennyiben változtak a karácsonyi költekezési szokások az infláció hatására az országban.

A Fidesz-KDNP-pártiak többsége optimista, bár 44 százalék így is szerényebb karácsonyra készül. Velük szemben az ellenzékieknek csak harmada gondolja úgy, hogy az idei karácsony olyan lesz, mint a korábbi éveké. Ábra: Népszava

Mik derültek ki még a kutatásból?

Egy ember átlagosan 6 másikat ajándékoz meg karácsonykor.A megkérdezettek 8 százaléka nem lep meg senkit.A minta alapján 83 ezer forintra jött ki a tárgyakra, élményekre, vagy egyéb, pénzért vehető ajándékokra költött átlagösszeg.Budapesten a legbőkezűbbek az emberek, vidéken takarékosabbak: a fővárosban 105 ezer forint az átlagos ajándékra költött összeg, vidéken 58 ezer forint.A férfiak fele, a nők kétharmada pesszimista az idei karácsonyt illetően.A válaszadók 88 százaléka otthon marad az ünnepekre.8 százalék belföldi, 3 százalék külföldi utazást tervez.Idén 30 százalékkal nőtt az ünnepi foglalások száma a Szallas.hu-n, elsősorban Budapesten.

The post Mennyit költenek a magyarok karácsonyi ajándékokra? A felmérésből kiderül appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés