:

Ez az alkalmazás megmutatja, hol van hiány árstopos élelmiszerből

Ez az alkalmazás megmutatja, hol van hiány árstopos élelmiszerből

Ingyen és bérmentve nézhetjük meg vagy jelezhetjük másoknak, ha valahol cukorból vagy a többi ársapkás termékből hiány volna.

Ingyenes alkalmazást fejlesztett a NextVal Kft. nevű informatikai cég. A Hol vehetek? -kel csekkolhatjuk, hol milyen árstopos élelmiszer kapható vagy nem kapható éppen.

Regisztrálni nem kell, szimplán kikeressük a térképen az üzletet, ahol épp megfordultunk, majd a cukortól a far-hátig bejelölhetjük, mit láttunk ott készleten, mit nem, meg azt is, amiről nem tudjuk, kapható volt-e.Ezzel utána befrissül az adott bolt állapota, így aztán anonim módon jelezhetjük vevőtársainknak, melyik boltban kapható még hatósági áras termék.A kereséshez kiválasztjuk adott élelmiszert, amit venni szeretnénk (vagy akár az amúgy már nem ársapkás üzemanyagot), a térkép pedig különböző színekkel jelzi, hol van készlet, és hol van hiány (szürkével, ha nincs infó). Cukor: nincs. Fotó: holvehetek.hu // NextVal Kft.

De miért?

Redditen szúrtuk ki az alkalmazást, posztjában azt írja az egyik készítő: az alkalmazásban „nincsenek reklámok, és nem gyűjt semmilyen személyes adatot”.

Anyagi hasznuk sem keletkezik az appból, unalomból dobták csak össze, hogy segítsenek a karácsonyi rohamban.

A Hol vehetek? a holvehetek.hu-n érhető el, illetve a Google Play Store-ból is letölthető androidos eszközökre. Apple-verzióról nincs hír.

Több ebből Forbes-újságírók után kémkedett a TikTok Minden idők legnagyobb adatvédelmi kártérítését fizeti a Facebook cége a Trump-kampányra kiszivárogtatott adatokért

Árstop április 30-ig

A kormány nemrég hosszabbította meg az élelmiszerekre vonatkozó ársapkáit, jelen állás szerint jövő húsvéttal is velünk marad az árstop. És úgy tűnik, a részben ebből fakadó infláció meg készlethiány is.

Borítókép: holvehetek.hu // NextVal Kft.

The post Ez az alkalmazás megmutatja, hol van hiány árstopos élelmiszerből appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés