:
Breaking News

Itt van a forint karácsonyi ajándéka: a nyugalom

Itt van a forint karácsonyi ajándéka: a nyugalom

A sok bejglitől az árfolyam sem tud megmozdulni.

Nem változott jelentősen a forint árfolyama a karácsony előtti állapothoz képest.

Az euró jegyzése még december 23. estére süllyedt 400 forint alá. Szenteste és karácsony első napján szünetelt a kereskedés, 26-án pedig a 400-401 közötti tartományban mozgott az euró-forint árfolyam.

Ma reggel hét órára pedig az euró 400,12 forintra gyengült a tegnap este hétkor jegyzett 400,22 forintról az MTI szerint. A svájci frank árfolyama 403,66 forintról 403,59 forintra csökkent, a dolláré pedig 376,31 forintról 375,42 forintra süllyedt.

Több ebből Hajnal kettőkor kaptam a hívást az Európai Bizottságtól, hogy már háború van, és senki se szállhat fel 399,9 – találd ki, mi ez!

A Google Finance adatai szerint kora reggel ismét benézett 400 forint alá az euróárfolyam, azóta a 400 forintos határ körül ugrándozik a jegyzés.

Forrás: Google Finance

Hónapok óta nem láttunk ilyet

Múlt héten már beszámoltunk a Forbes.hu-n arról, hogy az euróval szemben másfél, a dollárral szemben pedig majdnem hat hónapos csúcsformában volt a forint a karácsony előtti napokban. December 23-a estére pedig 400 alá jutott a forint az euróval szemben, hasonló szintekre november első fele óta nem volt példa.

Az év végéig hátralévő napokban ugyanakkor kiszámíthatatlanabb árfolyammozgásokra is számíthatunk, mivel ilyenkor el szokott tűnni a likviditás a devizapiacokról.

The post Itt van a forint karácsonyi ajándéka: a nyugalom appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés