:

7 ok, hogy idán Szlovákiába menjünk síelni

7 ok, hogy idán Szlovákiába menjünk síelni

Szlovákia téli élményei elérhető közelségben vannak, a Magas- és Alacsony-Tátra legnépszerűbb síterepeit ráadásul már világkupasztárok is tesztelték. Modern síközpontok, közvetlen buszjárat Budapestről, komplex élmények és mindezek szervezésére külön összefoglaló oldal (Gopass): számos okunk van tehát arra, hogy az idei télen Szlovákia felé vegyük az útirányt. 

1. IGAZI SÍPARADICSOM

Az ország a világon a 10. helyen áll a síelők számát tekintve (a lakosság 18 százaléka). A legjobb minőségű síterepek az Alacsony- és Magas-Tátra legnagyobb és legmodernebb síközpontjainál találhatók. Mindenhol kiváló minőségű hóágyúrendszerrel garantálják a síelést az év 5 hónapjában. Ráadásul Szlovákia kényelmesen megközelíthető vonattal, Budapestről autóval 4 óra, közvetlen buszjárattal 5 és fél óra alatt már a Tátrában vagyunk.

2. JASNÁ 

A szlovák síterepek királynője a Jasná, a lesiklás olimpiai bajnokának, Petra Vlhovának az otthona és a világkupa helyszíne.  Szlovákia legnagyobb síarénájában kiváló hóviszonyok és több mint 50 km jól karbantartott pálya vár bennünket, minden nehézségi szinten. Világkupa-minősített lejtők, felvonókkal megközelíthető freeride zónák és egy téli gyermekoktató terület garantálja az élményt, emellett après-ski programok színesítik a kikapcsolódást.

3. ÉLMÉNYHEGYEK

A Tátra az élmények szerelmeseinek való. Ótátrafüreden 2 és fél kilométeres pályán lehet nappal és éjszaka szánkózni. Tatranská Lomnica mellett találjuk az ország leghosszabb sípályáit, a Csorba-tó tökéletesen karbantartott lesiklópályái, szlalom- és sífutópályái vagy a Jasna Fresh Track programja – reggeli síelés előkészített, friss pályákon, reggelivel – párját ritkító élmények.

4. A TÁTRAI JÉGKUPOLA 

A Tátra legnépszerűbb téli attrakciója a tarajkai jégkupola, mely minden évben más-más híres épület alakját ölti fel. Megformázták már jégből a Sagrada Familiát, vagy a Notre Dame-ot is.

5. SZÁLLÁSÖTLETEK MINDENKINEK

A TMR Hotels hálózata Szlovákia leghíresebb hegyvidéki üdülőhelyein egyesíti az élményeket és a kényelmet. Választhatjuk a történelmi szecessziós szállodák (Grandhotel Praha, Grandhotel Starý Smokovec) luxusát, megszállhatunk egy modern butik hotelben (Ski-in Ski-out Hotel Pošta), pihenhetük felnőttbarát hotelben (Hotel Tri Studničky), esetleg hegyi faházakban. A Magas-Tátrában életre szóló élmény a 2634 méter magas Lomnici-csúcson töltött éjszaka, vagy egy pár nap a 2004 méteren, a Chopokon lévő Rotunda Hotelben. A wellness szerelmeseinek ajánljuk a Tátralandiában és Bešeňovában találhatók modern szállodákat.

6. SÍBÉRLET ÉS KIKAPCSOLÓDÁS A SZÁLLÁS ÁRÁBAN

Akinek a hegyi kikapcsolódás során a síelés mellett fontos a gazdag après-ski program, a minőségi gasztronómia és a wellness, az jó helyen jár. A TMR Hotels hálózatához tartozó hegyi szállodákban a szállás árában automatikusan benne van a síbérlet, a Bešeňová vagy a Tátralandia vízi üdülőhelyeken a szállodában tartózkodás napjain ingyenes az aquapark, és számos vízi program.  

7. GOPASS – ÉLMÉNYEK NEM CSAK SZLOVÁKIÁBAN

A www.gopass.travel oldalon a repülőjegyekhez hasonlóan síbérleteket is lehet vásárolni, és meglepően kedvező áron lehet megtervezni a síelést. A Gopass egy hűségprogram is egyben, a vásárlásokért pont jár. A tagság számos előnnyel jár, a legjobb jegyáraktól kezdve a különféle kedvezményeken és különleges ajánlatokon át a jegyekért való sorban állás megszüntetéséig és az otthonról történő vásárlás kényelméig.

The post 7 ok, hogy idán Szlovákiába menjünk síelni appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés