:

A jövő vállalkozástervezője

Dinamikusan fejlődő üzleti tanácsadó cég innovációja teszi múltidőbe a klasszikus tanácsadást a piacon. A Sciencer szoftvere igazi újgenerációs üzleti megoldás a hazai vállalkozások számára, támogatásával minden vállalkozás maga tervezheti meg stratégiai lépéseit. Az egymással integráltan működő, iparágspecifikus tartalommal elérhető Business Model Canvas üzleti és pénzügyi tervező által maga lehet a vállalkozása személyes tanácsadója. A pályázatokhoz szükséges anyagok előkészítésének a káosza így lesz a múlté. Dobos Vivien ügyvezetővel többek között erről az innovatív tanácsadói modellről beszélgettünk.

Milyen szakmai tapasztalatok vezettek az új szoftver megalkotásához? 

Csapatunk minden tagja a tanácsadói piacról érkezett, így az innovációs, menedzsment, jogi, és befektetői tanácsadásból összegyűlt tapasztalatok összeadódtak, hogy közösen megalkossuk azt az online szoftvert, ami akár a saját tanácsadói szolgáltatásunkat is képes kiváltani, ahol a vállalatok maguk mennek végig azokon a lépéseken, melyeket tradicionális esetben egy személyes tanácsadás során közösen tennék meg. Több mint 20 fős csapatban dolgoztunk szorosan együtt annak érdekében, hogy az iparágat megreformáljuk, és 2022-ben egy megújult arculattal és kiterjesztett szolgáltatáscsomaggal jelenjünk meg. 

Kinek szól a szoftver? Ki profitálhat használatával a legtöbbet? 

A szoftver elsősorban olyan vállalati döntéshozóknak, vezetőknek előnyös, akik proaktív módon terveznék meg stratégiájukat, pályázati vagy egyéb tőke bevonására készülnek, vagy portfóliójuk diverzifikálása előtt állnak. A szoftver kiválóan alkalmazható vállalaton belüli ötletek kidolgozására is, akár teljes külső tanácsadói támogatás nélkül. Ezenkívül olyan tanácsadóknak is szól, akik saját munkájuk hatékonyabbá tételére a szoftvert saját ügyfeleikkel használnák, harmadrészt pedig olyan egyéni vállalkozóknak, akik több vállalat számára biztosítanak tanácsadói szolgáltatásokat. 

Hogy működik pontosan a Sciencer tanácsadó szoftvere?

Ahogy minden üzleti tervezési folyamatban, nálunk is a problémák, megoldások, újító ötletek strukturált összegyűjtésével indul a munka. Ezt a célt szolgálják a sciencer.me. platformon elérhető tervező szoftverek. Business Model Canvas készítése a folyamat első lépése, amelyben a felhasználók végiggondolhatják az adott projekt minden paraméterét, közösen kollégákkal, ügyfelekkel. Ezen struktúrából gombnyomásra üzleti tervezet hozható létre, ahol a már kész gondolatokon túl egyszerű kérdéseket megválaszolva generálhatja le az ügyfél a kész tervét. 

Ez a technológiai újítás képes a tanácsadást teljesen önállóvá tenni a vállalkozások számára, vagy továbbra is szükség lehet a tradicionális tanácsadásra?

A célunk az volt, hogy a tervezést önállóan is el lehessen végezni, ugyanakkor tapasztalataink azt mutatják, a tanácsadó jelenléte a folyamat elején, a konkrét célok pontos megfogalmazásában és a folyamat lezárásában, a kapott értékek értelmezésénél továbbra is jelentős hozzáadott értéket biztosít. 

Női vezetőként mennyire lehet érvényesülni a szektorban?

Teljes mértékben. Mára szinte eltűntek a sztereotípiák, megváltoztak a hangsúlyos területek, megváltozott a menedzserektől elvárt skill-set is, hiszen maga a vezetéstechnika is változott. Úgy gondolom, ez számomra nem hátráltató tényező, sokkal inkább előnyt ad és adott mindig is. Tapasztalatom szerint, egy női vezető eltérő látásmódot adhat az üzleti döntésekben, olyan skill-set használatával, amely az elmúlt években kulcsfontosságú sikertényezővé vált.

The post A jövő vállalkozástervezője appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés