:

Újabb változás jön a SZÉP-kártyáknál

2023. január 1-jétől összevonásra kerülnek a korábbi szálláshely, vendéglátás és szabadidő „zsebek”, ezáltal összeadódnak az azokban feltöltött összegek a Széchenyi Pihenőkártyáknál.

Január 1-től nem kell figyelnie a kártyatulajdonosoknak, miből mennyit költenek, megszűnnek a SZÉP-kártya kategóriái. A módosítás a Magyar Közlönyben jelent meg és mintegy 2,5 millió kártyafelhasználót és közel 50 ezer hazai turisztikai szolgáltatót érint.

Több ebből Újabb változás jön a SZÉP-kártyáknál Extra terhet kapnak az élelmiszerboltok, de a vásárló fizetheti meg az árát

Az alszámlák közötti átjárhatóságot 2022. február 1-je óta tette lehetővé a kormány, de néhány nap múlva megkötések nélkül költhetik el a kártyáikon rendelkezésre álló összegeket a kártyatulajdonosok.

11 éve van SZÉP-kártya

A SZÉP-kártyát 11 éve hozták létre, azóta fontos motorja a belföldi turizmusnak. A Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében kitér arra, hogy

2022. november végén a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló keret közel 88 milliárd forint, amit közel 50 ezer elfogadóhelyen használhatnak fel a kártyabirtokosok. 2022. január-november között több mint 302 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók a kártyákra,ugyanezen időszak alatt a munkavállalók költései meghaladták a 350 milliárd forintot.

Nemrég szabályozták

 Októberben a Gazdaságfejlesztési Minisztérium javaslatára azt az általános szabályt terjesztették ki a kártyákra, hogy az arra utalt összeg egy évig használható fel teljes mértékben, egy éven túlmenően egyszeri, 15 százalékos díjat von le a kártyát kibocsátó bank.

The post Újabb változás jön a SZÉP-kártyáknál appeared first on Forbes.hu.