:

Szürreális luxus nagy gyerekeknek – ilyen a világ legerősebb telefonjának limitált kiadása

Szürreális luxus nagy gyerekeknek – ilyen a világ legerősebb telefonjának limitált kiadása

Őrület, de már ott tartunk, hogy a menő telefonoknak is készülnek limitált szériás változatai, mint az autóknak vagy óráknak. Pont mostanában debütált egy ilyen modell, ráadásul nem is akármilyen darab, hiszen a világ jelenlegi leggyorsabb, legnagyobb teljesítményű mobilját pimpelték fel. Íme az Asus ROG Phone 6 Diablo Edition!

Az alapvetően a laptopjairól és egyéb IT eszközeiről ismert Asus már régóta keményen dolgozik azon, hogy a mobil fronton is megkerülhetetlen szereplővé váljék. Egy ideje már érezhetően ezt a gamer szektor meghódításával akarják elérni. Ez magyarul azt jelenti, hogy óriási hangsúlyt fektetnek a teljesítményre, amely minden mást háttérbe szorít.

A jó élet Szalai Péter 6 perc olvasás
Van bármi értelme a hajtogatható kagylótelefonnak, vagy totális zsákutca és felesleges luxus ez az irány?
Üzlet Szalai Péter 9 perc olvasás
Mit várhatunk ma egy félmilliós telefontól? Megéri egy vagyont kiadni egy mobilért?
A jó élet Szalai Péter 7 perc olvasás
Önmagában nincs sok értelme a Telekom saját márkás mobiljának
A jó élet Szalai Péter 8 perc olvasás
Tud a Huawei iPhone gyilkos telefont csinálni?

2022-ben iszonyatos energiákat, valamint nyilván pénzt mozgattak meg annak érdekében, hogy letegyék az asztalra a világ legerősebb telefonját.

Így született meg az Asus ROG Phone 6, amivel a jelek szerint nagyon elégedettek voltak a tajvani cég háza táján.

A világ legerősebb telefonjának extra változata. Kép: Asus

A vállalat ugyanis a mobilos szektorban totálisan szokatlan módon egy limitált darabszámú változattal is előrukkolt az év utolsó hónapjában, ami persze sokkal drágább, mint az alapmodell. Kölcsönkértem egyet a hazai képviselettől, hogy megnézzem, mégis mi a manót tudhat egy ilyen különlegesnek mondott termék. Humbug, totálisan felesleges lehúzás, vagy tényleg jelent-e hozzáadott értéket valamiben.

Ördögi szett

A termék egészen pontosan az Asus ROG Phone 6 Diablo Immortal Edition névre hallgat, és ebből már lehet sejteni, hogy biztos van valami köze az év egyik legnagyobb mobilos durranásának szánt játékhoz. Ez pedig azonnal be is bizonyosodott, hiszen a termék egy nagy dobozban érkezik, aminek a frontfelületéről a kedves szörnypofa, a nagy Ellenség, maga Diablo vigyorog ránk.

Jól telepakolták a dobozt. Kép: Asus

Kinyitva a telefon nem is látszódik, hiszen az egy színes, leginkább egy drágakőre hasonlító dobozkában kapott helyet. Ez egyébként nem véletlen, hiszen a játékban pont az ilyen, úgynevezett lélekkövekért folyik a küzdelem. Sajnos viszont nem kristályból készült ez a tok, hanem csak papírból, nem is tudom, hogy lehet ezt túlélni! A töltőt se dobták csak úgy bele, hiszen azt egy kellemes tapintású, térképként is funkcionáló bőrdarabba csomagolták.

A töltő tartójaként funkcionáló bőrtérkép egyes részei világítanak a “fáklyafényben”. Menő!

Található mellette egy fáklyának nevezett mini UV lámpa, amivel ha rávilágítunk a térképre, akkor titkos jelek tűnnek fel rajta. Maga a telefon sem egy hétköznapi darab, a hátlap ugyanis “diablós” dizájnt kapott, és pakoltak rá pár világító vörös LED-et is.

Szoftveres extrákat is kapott. Kép: Asus

Emellett szoftveresen is módosítottak rajta, hiszen kapott egyedi diablós háttérképet, illetve az ikonokat is lángnyelvek veszik körül.

Szóval tényleg nagyon megadták a módját, a “limitált kiadás” nem csak pusztán egy jól hangzó marketing bullshit, hanem valódi extrát is jelent.

Telefonnak milyen?

Az Asus ROG Phone 6 egy alapvetően játékra optimalizált, teljesítmény fókuszú készülék, és ez feketén fehéren be is bizonyosodott. A szintetikus tesztprogram szerint jelenleg ez a világ jelenlegi legerősebb és leggyorsabb készüléke.

A benchmark mérések alapján jelenleg ez a világ legerősebb telefonja.

Nem túl meglepő módon a hétköznapi használat során is villámgyors, szóval nincs nagyon mibe belekötni.

A képernyője is abszolút elit ligás: a 6,78 inches OLED kijelző 2448 x 1080 képpont felbontású, ennek köszönhetően a részletesség kiváló. A színek gyönyörűek, a kontraszt végtelen, a fényerő kellően nagy.

A kijelző képminősége remek!

A játékosok számára fontos lehet, hogy a válaszidő 1 ms, a képfrissítési frekvencia 165 Hz, amivel messze kiemelkedik a mai mezőnyből. Ennek köszönhetően a képi információk hamarabb jelennek meg, ami döntő lehet például az olyan multiplayer játékoknál, mint a CoD: Mobile vagy a Fortnite.

Hang, melegedés, energia, kamera

A beépített hangszórói elég vacakul szólnak, de ez különösebben nem lepett meg. Ez ugyanis minden mai telefonnál megfigyelhető probléma. Mint ahogy a melegedés is, amit azért érezhetően igyekeztek kordában tartani. Előfordulhat, hogy érezhetően meleggé válik a készülékház, de azért kényelmetlenül forró sosem lesz. 6000 mAh-s, azaz a megszokottnál sokkal, nagyobb kapacitású akkumulátor került bele.

Telefonnak kiváló!

Ennek köszönhetően pedig az üzemidő is jobb az átlagosnál, akár a 16 órát is elérheti, ami egyszerűen kifogástalan érték. Persze, ha valaki csapágyasra hajtja a vasat, azaz csak csúcsgrafikás játékokkal játszik, akkor be kell érnie lényegesen kevesebb idővel, durván 6-7 órával a tapasztalataink szerint.

Komplex hátlapi kamerarendszert kapott.

Képalkotás terén viszont elmarad a jelenlegi legjobb készülékektől, ezen nincs mit szépíteni. Az 50 megapixeles főkamerával lehet világosban és sötétben is szép képeket lőni.

Viszont az ultraszéles látószögű egység csak jó fényviszonyok mellett használható, a makró kamera pedig akkor sem, ugyanis sokszor tragikus lesz a végeredmény. Az itt található galériában tekinthetőek meg a termékkel készített fotók.

+ 6 kép a galériában + 6 kép a galériában

A 8K videózásra van lehetőség, de ennek sok értelme nincs, főleg 24 képkocka/másodperces maximális rögzítési sebesség mellett. A 4K és Full HD támogatás is megoldott, és persze a lassított felvétel opció sem hiányzik.

Megéri az Asus ROG Phone 6 Diablo?

Az ugyanilyen tudású, hagyományos Asus ROG Phone 6 440 000 forintba kerül, a limitált diablós változat viszont durván 580 000 forintot kóstál.

Joggal gondolhatnánk, hogy fanatikusnak vagy megszállottnak kell lennie annak, akik hajlandó ennyi extra pénzt kiadni egy díszdobozért, és néhány extra dísztárgyért.

Tényleg egy szokatlan termék ezzel a sok extrával.

Ez persze így is van részben, de az is tény, hogy itt a “limitáltságot” is meg kell fizetni, azaz, hogy ilyen változatból azért viszonylag kevés példány készül. Én speciel minden vagyok, csak Diablo Immortal rajongó nem, úgyhogy körülbelül nulla forintot adnék ezért a szettért, de objektíven nézve a dolgokat, el kell ismerni, hogy van létjogosultsága ennek is.

Az Asus ROG Phone Diablo Edition és a “lélekkő”, azaz a doboza.

Az tetszett, hogy az Asus belerakta a kreativitást, és próbált valami extrával előrukkolni, csak bízni lehet abban, hogy a jövőben több ilyen különleges, számos érdekes kiegészítővel megtámogatott termék napvilágot lát. A telefon egyébként az alapfeladatok mellett játékra is tökéletes választás lehet, státusz szimbólumnak sem utolsó, viszont ha valaki fotózáshoz keres egy jó modellt, az jobban jár, ha másfelé keresgél.

The post Szürreális luxus nagy gyerekeknek – ilyen a világ legerősebb telefonjának limitált kiadása appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés