:
Breaking News

Karácsony utáni ajándék: tőkét emel Tiborcz a Gránit Bankban

Tovább nő a miniszterelnök vejének részesedése a pénzintézetben.

A Gránit Bank december 29-i közgyűlésének döntése alapján a Tiberis Digital Kft. 2 milliárd forint összegű tőkeemelést valósít meg – közölte a pénzintézet a Forbes.hu-val. A döntés következtében a Tiberis Digital Gránit Bankban lévő tulajdonrésze 43,2 százalékról 44,8 százalékra nő.

Több ebből Simán előzik a leggazdagabb magyarokat a cseh és szlovák topmilliárdosok Háború előtti szintre esett vissza a földgáz tőzsdei ára

Többségiből kisebbségi tulajdonos

A Tiberis Digital Kft. végső tulajdonosa (a BDPST Zrt.-n keresztül) Tiborcz István. A miniszterelnök veje éppen egy évvel ezelőtt, 2021 végén szerezte meg Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató többségi tulajdonrészét a Gránit Bankban. Az 57 százalékos részesedés 2022 elején csökkent 43,2 százalékra a bank munkavállalói résztulajdonosi programjának elindulása miatt. A jelenlegi 44,8 százalékos részesedéssel tehát továbbra is kisebbségi tulajdonos marad Tiborcz.

A bank a kétmilliárdos tőkeemelés mellett eredménytartalékba helyezi az év első 9 hónapjának adózás utáni eredményét, 8 milliárd forintot is. A pénzintézet saját tőkéje így összesen 10 milliárd forinttal 52 milliárd forintra emelkedik.

A közgyűlésen Hegedüs Éva azt is elmondta, hogy a Gránit Bank kiemelkedő évet zár: az adózás előtt eredménye várhatóan meghaladja a 12 milliárd forintot, a mérlegfőösszege pedig megközelíti az 1000 milliárd forintot. (Összehasonlításképpen: 2021-ben 4,5 milliárd eredményt és 686 milliárdos mérlegfőösszeget könyvelhettek el.)

The post Karácsony utáni ajándék: tőkét emel Tiborcz a Gránit Bankban appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés