:

Kijöttek a számok: ezek a hiánycikkek, és ez az árakon is érződik

Kiadta decemberi beszerzési-menedzserindexét a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). A számok alapján jelentősnek tűnik a bővülés, de néhány alapanyag ára is drasztikusan emelkedett.

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított decemberi értéke: 63,1. Azaz: magasabb volt az elmúlt évek átlagánál (53,2) a decemberi beszerzési-menedzserindex, sőt, az eddigi összes december átlagánál is. A válaszadók az elmúlt hónapokhoz képest kedvezőbb folyamatokról számoltak be – áll az MLBKT közleményében. A kiugró adat mindenképp meglepetés.

Bővült a foglalkoztatottság-index is: az elmúlt időszak 50 körüli értékeihez képest decemberben gyorsabb bővülést, 55,4-es értéket mért a társaság.

Több ebből Kijöttek a számok: ezek a hiánycikkek, és ez az árakon is érződik Magyarországon készül az egész világ számára – középpontban az ember

A beszerzési árak emelkedése is tartósnak tűnik, de lassulásnak indult: a novemberi indexhez képest 5,4 százalékkal kisebb az érték.

Jelentősebb decemberi áremelkedést az acél, a papír, a sárgaréz, a máj és az egész nyúl esetében jeleztek a válaszadók. Acél- és papírhiányról is beszámoltak decemberben, mint ahogy a chip, a címke, a csomagolóanyag, az elektronikai cikkek, a fémek, a karton, a palack, az üveg és a vas is hiánycikknek számítottak.

The post Kijöttek a számok: ezek a hiánycikkek, és ez az árakon is érződik appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés