:

Ez a város kapja a legnagyobb rezsitámogatást

Több megyeszékhely egymilliárd feletti támogatáshoz jut, hat budapesti kerület viszont hoppon maradt.

Közzétette a kormány a városok névsorát, amiből kiderül, ki mekkora kormányzati rezsitámogatásban részesül. Összesen 44 milliárd forint jut a költségvetésből erre, a mostani támogatás a 10 ezer fő feletti településekhez kerül. A budapesti kerületeken felül 156 önkormányzat részesül támogatásban.

A legnagyobb összeget, azaz 3,2 milliárd forintot Debrecen kapja.

Egymilliárd forint feletti összeget kapott Miskolc, Szeged, Kecskemét, Pécs és Nyíregyháza.A 23 fővárosi kerület közül csak 17 kapott támogatást, kimaradt a III., IV., IX., XI., XV. és a XVIII. kerület is. Korábban az ATV-nek Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter erről azt nyilatkozta, hogy a kimaradt kerületek vezetői nem egyeztettek Láng Zsolt kormánybiztossal a lehetséges támogatásról. A budapesti kerületek közül Csepel kapja a legtöbbet, összesen 762 millió forintot, a legkevesebbet pedig a VI. kerület, oda mindössze 76,7 millió forint jutott. Több ebből Ez a város kapja a legnagyobb rezsitámogatást A rezsiválság új áldozatai: bezár a fővárosi hotel és a népszerű egri étterem

A közzétett dokumentum szerint a települések támogatási összegeinek meghatározásakor az önkormányzatok „egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képességét” is figyelembe vették. Azt azonban nem tudni, mikor juthatnak hozzá az önkormányzatok az említett összegekhez.

The post Ez a város kapja a legnagyobb rezsitámogatást appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés