:
Breaking News

Lehúzta a rolót a nagykörúti üzletek 20 százaléka

129 üzlet kiadó a pesti Nagykörúton, a többségük nemrég zárhatott be. Ruha- és cipőboltból, valamint könyvesboltból már alig maradt néhány mutatóba.

Jelentősen átalakult a Nagykörút képe az utóbbi években, szinte csak a villamos maradt a régi. Bankok, gyógyszertárak, szexshopok, kebabosok nyitottak meg és zártak be – meg luxusszállodák.

A színes forgatagban az egyetlen egységes „sziget” az Erzsébet körút, ahol a kocsmák jelzik, itt a bulinegyed – írja a G7. Zöldfelület és pad továbbra is alig található a körúton, és ami van, az sem járókelő-csalogató a kosz miatt.

A trendek alapján úgy tűnik, nemsokára nyitva tartó üzlet is alig marad. A 662 körúti üzlethelyiségből 129 már most üresen áll, ez tehát a leggyakoribb üzlettípus. A G7 szerint sok hely nemrég zárhatott be, több olyan helyet láttak, ahonnan a kiadó tábla ellenére még nem vitték el a berendezéseket.

Több ebből Ebből a két árstopos termékből lehet hiány heteken belül Rekordáron vásárol orosz gázt a magyar kormány

A működő üzletek közül étteremből maradt a legtöbb, de sok bár, kocsma és italbolt is túlélte az eddigi keresletcsökkenést. Egyre több a korábban ritkaságnak számító étterem, például vietnámi levesező, vagy halal hentes, és élelmiszerbolttal is sokféle nemzetiség képviselteti magát.

Élelmiszerbolt mellett fodrászból és pénzváltóból is könnyen lehet találni, de ruha- vagy cipőbolt már alig van.

Könyvárusból összesen hat maradt, cipőbolt pedig kilenc helyen van a Nagykörúton.

The post Lehúzta a rolót a nagykörúti üzletek 20 százaléka appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés