:
Breaking News

Az élre ugrott a magyar benzinár az árstop kivezetése után: mennyiért tankolhatunk a szomszédos országokban?

Az élre ugrott a magyar benzinár az árstop kivezetése után: mennyiért tankolhatunk a szomszédos országokban?

Az ingázóknak jobban megéri a külföldi kutakon tankolni.

Pár nap híján egy hónapja vezette ki a bő egy évig tartó benzinárstopot a kormány. A 480 forintos hatósági árhoz képest jelentősen drágult az üzemanyag, a mostani átlagárak alapján

a 95-ös benzint 641 forintért, míg a dízelt 714,4 forintért adják a kutakon.

Hogyan alakulnak az üzemanyagárak Európában?

Habár a 480-as szintet nem közelíti meg egyik ország sem, összegyűjtöttük, mennyiért mérik a környező országokban az üzemanyag literét.

Az európai összehasonlításból kirajzolódik:

a szomszédos országok közül jelenleg Magyarországon lehet a legdrágábban üzemanyaghoz jutni.

A Fuelo.net adatai alapján a következőképp alakulnak az üzemanyagárak Európa országaiban.

!function(e,i,n,s){var t="InfogramEmbeds",d=e.getElementsByTagName("script")[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement("script");o.async=1,o.id=n,o.src="https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js",d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,"infogram-async"); A legolcsóbban Szlovéniában, a legdrágábban Svájcban tudunk tankolni. Ausztriában 584,9, Szlovákiában és Csehországban 601,4, Romániában 516,9 forint körül alakul a egy liter benzin átlagára. Több ebből Az élre ugrott a magyar benzinár az árstop kivezetése után: mennyiért tankolhatunk a szomszédos országokban? Lehúzta a rolót a nagykörúti üzletek 20 százaléka

Szerdától tovább nőnek az árak

Ha ez még nem lenne elég, január negyedikétől, azaz szerdától tovább emelkednek az üzemanyagárak a hazai kutakon. A holtankoljak.net előrejelzése alapján a következő árakra lehet majd számítani:

95-ös benzin: 652 Ft/litergázolaj: 720 Ft/liter

A nagy- és kiskereskedelmi árak várható változásának háttere a Brent olaj emelkedése: a hordónként 86 dolláros jegyzés 2 százalékot ugrott. Ezt a hatást valamelyest tompítja a forint dollárral szembeni erősödése.

The post Az élre ugrott a magyar benzinár az árstop kivezetése után: mennyiért tankolhatunk a szomszédos országokban? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés