:

Óriási rekordot döntött a Tesla, Musk mégis nagyot bukott rajta

Musk közösségi médiás butaságai ide vagy oda, rengeteg autót szállított a vállalata.

Közel 1,3 millió autót szállított le a Tesla 2022-ben, negyven százalékkal többet mint 2021-ben, közölte a nagyvállalat a befektetőivel. A mérföldkövet az utolsó negyedéves 405 ezres szállítmánnyal sikerült az autógyártónak megugrania – és habár ez rekordnak számít a történelmében, a Wall Street-i elemzők előrejelzéseitől, a 430 ezres negyedéves határtól elmaradt, írja a BBC Business.

Több ebből Óriási rekordot döntött a Tesla, Musk mégis nagyot bukott rajta Síelni mennél? Ne tedd, hatalmas a gond több pályán is

Többek között ennek köszönhetően sem nyűgözte le a hír a befektetőket, a 2022-es év utolsó kereskedési napján 122 dolláron záró Tesla-részvények kedden hatalmasat, 111 dollárra estek vissza. Ezzel az autógyártó első embere, Elon Musk újabb 7,4 milliárd dollárt radírozott ki a vagyonából – a világ egyik leggazdagabb embere a napokban szintén rekordot döntve lett az első ember a világon, aki több mint 200 milliárd dollárt „bukott” anyalapunk, az amerikai Forbes becslései szerint.

A Tesla fő hátrányként a koronavírus- és szállítmányozási gondokat említette a befektetőinek szóló jelentésében.

Az egy év alatt mintegy negyedére visszaeső (a tavaly januárt még a 400 dollár közelében kezdő) Tesla-részvények vélhetően idén sem kezdenek majd szárnyalni. Az autóipar visszaesésére számítanak az elemzők, mivel a recesszió és az emelkedő kamatkörnyezet a vásárlóerőt elrettentheti a nagyobb beruházásoktól, így csökkenő kínálatot eredményezve a piacon.

A nagyvállalat negyedik negyedéves, valamint egész éves eredményeiről január 25-én számol majd be.

The post Óriási rekordot döntött a Tesla, Musk mégis nagyot bukott rajta appeared first on Forbes.hu.