:

Beperelték a légitársaságot, mert nem adta vissza az utasok pénzét

Beperelték a légitársaságot, mert nem adta vissza az utasok pénzét

Tizenötezer járatot törölt december végéig a Southwest Airlines. Nem fizetett kártérítést.

A New Orleans-i szövetségi bíróságon perelte be egy utas a Southwest Airlinest, amiért az nem volt hajlandó visszatéríteni a törölt járat után a repjegye ellenértékét. A csoportos keresetben Eric Capdeville szerződésszegéssel vádolja a Southwestet: a légitársaság az Egyesült Államokban karácsony előtt végigsöprő heves téli vihar során több mint 15 ezer járatot törölt, írja a Reuters.

Habár a Southwest azt ígérte, minden utasnak visszatéríti a pénzét, Capdeville és lánya csak a légitársaságnál felhasználható egyenlegjóváírást kapott.

A légitársaság egyelőre nem kommentálta az esetet, nyilatkozatában viszont felhívta arra a figyelmet, hogy helyesen fog cselekedni a páratlan vihart követő utasigényekkel kapcsolatosan.

Nyugdíj: új gondokat hozhat 2023, a prémiumtól is elbúcsúzhatunk

A háttérben nem csak a vis maior időjárás-problémák állnak: a Dallasban székelő vállalat a koronavírus után munkaerőhiánnyal küszködik, továbbá a régimódi járattervező szoftvere és a személyi állományának beosztásait, pontos helyüket végigkövető rendszere évek óta fejlesztésre szorul.

Több ebből Beperelték a légitársaságot, mert nem adta vissza az utasok pénzét Újra álomhatár alatt a forint

The post Beperelték a légitársaságot, mert nem adta vissza az utasok pénzét appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés