:
Breaking News

Óriásit hasalt az Apple, hatalmas gondok elébe néz a vállalat

Óriásit hasalt az Apple, hatalmas gondok elébe néz a vállalat

Ezermilliárd dollárt esett a vállalat értéke.

Pont egy évvel ezelőtt döntött rekordot az Apple: az amerikai technológiai óriáscég lett az első a világon, aminek tőzsdei értéke átlépte a hárombillió (azaz háromezer milliárd) dollárt. Egy év leforgása alatt azonban a nagyvállalat részvényértéke csaknem harmadával esett vissza, jelenleg 2 billió dollár alatt zárt kedden a tőzsdén, miután 4 százalékot radíroztak ki a termékei iránt való kereslet visszaesésével kapcsolatos aggodalmak.

A Nikkei szerint a techóriás korábban a beszállítóit kérte arra, hogy gyártsanak kevesebb alkatrészeket több népszerű termékeihez, mint például az AirPodshoz vagy az Apple Watch-hoz. A kereslet visszaesése és a recessziós félelem mellett a nagyvállalat üzletébe továbbra is bezavarnak a globális ellátási láncok problémái, írja a CNN Business.

Milliárdokat veszít az Apple, ezért nem kapni szinte sehol sem iPhone-t

Mindennek ellenére az Apple az ünnepi vásárlási rohamban erős kereslettel találkozott, áll a nagyvállalat közleményében. Kifejezetten az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max csúcskategóriás telefonok kelendőek – ezekből azonban nem tud eleget szállítani a vállalat, mivel a kínai bérgyártók a koronavírus miatt küszködnek a termelés folytonosságával.

Habár az Apple részvényei hatalmasat zuhantak egy év alatt, ez még semmi több hasonló techóriáshoz képest. Az Amazon és a Facebookot tulajdonló Meta 50 és 63 százalékkal szakadt be, míg az Apple „csak” 31 százalékot veszített a vagyonából.

The post Óriásit hasalt az Apple, hatalmas gondok elébe néz a vállalat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés