:

Van, ahol már személyit kérnek a netes pornóhoz

Van, ahol már személyit kérnek a netes pornóhoz

Az egyesült államokbeli Louisianában már személyazonosító igazolványt kérnek a Pornhubra való bejelentkezéshez – írja a Vice. A többi pornóoldal, mint az Xvideos, vagy az Xhamsters még nem vezette be ilyen korlátozást.

A szabályozás azután vált élessé, hogy az idei év elején hatályba lépett a gyerekek egészséges fejlődését védő szabályozás. Ennek értelmében minden olyan oldal, amelyen a tartalmak legalább harmada pornográf, a Louisiana állambeli IP címről bejelentkező felhasználóknak igazolniuk kell, hogy 18 évesek vagy idősebbek. Az azonosítási folyamatot nem az oldal üzemeltetője, hanem egy független szolgáltató, ez esetben az AllPassTrust végzi.

A törvény értelmében a kifogásolt tartalmak közé tartozik minden, amit pornófogyasztási céllal tesznek közzé az adott oldalon.

Így például a nemi szervek, mellbimbók, illetve az orális szexet vagy más aktust ábrázoló, nem „irodalmi, művészeti, politikai vagy tudományos” céllal készült tartalmak bemutatása is tiltott a 18 éven aluli személyek számára. A fiatalok pornófogyasztását nem csak Louisianában próbálják korlátozni, már az Egyesült Királyságban is készül az erről szóló törvényjavaslat.

The post Van, ahol már személyit kérnek a netes pornóhoz first appeared on 24.hu.