:

Ilyen fantasztikus képeket készít a mesterséges intelligencia bárkinek

Ilyen fantasztikus képeket készít a mesterséges intelligencia bárkinek

Hihetetlen minőségű, professzionális grafikusok munkáját idéző alkotásokat produkálnak ma már a bárki által elérhető, ingyenes mesterséges képalkotó algoritmusok. Ebben semmi túlzás nincs, konkrét példákkal mutatjuk, hogy mire képesek ezek az elképesztő, könnyen kezelhető webes alkalmazások.

2022 volt az az év, amikor a mesterséges intelligencia rárúgta az ajtót a nagyvilágra, és tíz, sőt százmilliók számára tette életközelivé ezt a technológiát különféle szolgáltatások vagy szoftverek révén. Az olyan alkalmazások, mint a Forbeson is megénekelt ChatGPT megmutatták, hogy milyen elképesztő lehetőségek rejlenek ezen eljárásokban.

Üzlet Madzin Emília 5 perc olvasás
Mi ez a csetbot, ami pár nap alatt felforgatta a világot?
Üzlet Szalai Péter 8 perc olvasás
Jönnek a mesterséges intelligenciával felturbózott magyar malacok – Ez a Pigbrother!
Interjú Galavits Patrik 28 perc olvasás
Hogy hagyhattuk, hogy így megosszon minket? – interjú a mesterséges intelligencia jelenéről és jövőjéről
A jó élet Szalai Péter 6 perc olvasás
Félmillióba kerül a mesterséges intelligenciával felturbózott otthoni kávéfőző. Kell ez nekünk?

Az AI (artificial intelligence) a tömegek számára mostantól nem pusztán valami misztikus-mágikus csoda, ami ott bujkál a tévékben, számítógépekben, navigációs rendszerekben vagy telefonokban láthatatlanul, hanem kézzel fogható, mindenki által használható és irányítható dolog.

Az AI képalkotás terén is forradalmi változások történtek. Rengeteg olyan szolgáltatás érhető el már a weben, egy böngészőn keresztül, amelyek segítségével bárki, de tényleg bárki egyszerűen kreálhat rajzokat, illusztrációkat, ábrákat különféle stílusokban.

Ilyen egyszerű a kezelőfelület.

Ehhez nem kell mást tenni, mint kiadni az instrukciókat (általában angolul), tehát, hogy a felhasználó mit szeretne látni a képen, milyen stílusban, és rövid idő múlva a képernyőn megjelenik a gép által elkészített mű. Ha a végeredmény nem tetszik, akkor sincs tragédia, hiszen a részletek finomításával, árnyalásával, konkretizálásával egyszerűen lehet javítani és pontosítani az alkotáson.

Hogy működik?

Mindez persze nem varázslat. Miután a weboldalon az ember megadja a kulcsszavakat, azok eljutnak egy távoli számítógépes központba.

Fantasztikus alkotások születhetnek. Kép: Midjourney

Az ott található nagy teljesítményű eszközökön speciális, gépi tanulási algoritmusokat használó szoftverek végzik a munkát, amelyek óriási adatbázisokat fésülnek át pillanatok alatt, hogy aztán az így megszerzett információkból összeállítsanak egy kész, egyedi képet.

És hogy mi ebben az üzlet? Hát, hogy az ingyenesen elérhető szolgáltatások korlátozottak, például csak meghatározott számú és csökkentett méretű kép elkészítésére van lehetőség általában. Ha viszont valaki előfizet, akkor értelemszerűen ezek a korlátok eltűnnek.

És itt nem valamiféle kriksz-krakszokra kell gondolni, hanem olyan alkotásokra, amelyek akár egy profi grafikus vagy illusztrátor műhelyéből is származhatnának. Hogy ebben semmi túlzás nincs, azt meg is mutatjuk egy látványos galéria segítségével. A képaláírások tartalmazzák a megadott kulcsszavakat vagy kifejezéseket, az egyszerűség kedvéért magyarul. A cikk végén megtalálható egy rövid lista, amely tartalmazza linkekkel azokat a weboldalakat, szolgáltatásokat, amiket a galéria elkészítéséhez használtam.

+ 12 kép a galériában + 12 kép a galériában

Használt szolgáltatások

Deep DreamMidjourneyDeepaiNightcafe

The post Ilyen fantasztikus képeket készít a mesterséges intelligencia bárkinek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés