:
Breaking News

Hullanak a fejek az Amazonnál, újabb ezreket rúg ki a nagyvállalat

Január 18-ától kezd óriási elbocsátásokba a techóriás.

A korábbi bejelentéssel ellentétben már több mint 18 ezer munkavállalót fog elküldeni az Amazon, írja Andy Jassy vezérigazgatóra hivatkozva a Reuters. Az nagyvállalat január 18-tól indítja az újabb körös folyamatot, az elbocsátások leginkább az e-kereskedelmi és HR-osztályokat érinti majd.

A kirúgásokkal az Amazon vállalati ügyekkel foglalkozó állománya nagyjából 6 százalékkal fog csökkenni.

Jassy szerint a techóriás éves tervezése a szoksásosnál is nehezebb volt, köszönhetően a kiszámíthatatlan gazdaságnak és annak, hogy az elmúlt években rendkívül gyorsan bővült a vállalat létszáma. Épp emiatt jelent nagy fordulatot az Amazon hozzáállása: nemrég az alapbér felső határát duplázta meg, hogy több munkavállalót le tudjon nyűgözni az erőforráshiányos piacon.

Több ebből Hullanak a fejek az Amazonnál, újabb ezreket rúg ki a nagyvállalat Babavárót vennél fel? Újabb könnyítés érkezett

A recessziós félelmek és a várható keresleti visszaesés azonban átírta a vállalat bővülési terveit. Az Amazon novemberben kezdte a kirúgásokat, ekkor még nagyjából 10 ezer fő elküldése volt a cél.

A techiparban nem hallatlan, ami a nagyvállalatnál történik most: 2022-ben a szektorban nagyjából 150 ezer munkavállalót bocsátottak el az Egyesült Államokban, ez a szám idén folyamatosan növekszik. A Salesforce szerdán jelentette be, hogy munkavállalói egytizedét, nagyjából nyolcezer embert küld el.

The post Hullanak a fejek az Amazonnál, újabb ezreket rúg ki a nagyvállalat appeared first on Forbes.hu.