:

Példaértékű segítség – Gyengéd figyelem a Bethesda Gyermekkórháznak

Példaértékű segítség – Gyengéd figyelem a Bethesda Gyermekkórháznak

Segíteni, adni jó. Karácsony környékén ebből tényleg sok van, hiszen ilyenkor egyre többen érzik azt, civil szervezetek, cégek, vállalkozások, magánemberek, hogy valaki, valami, valamilyen ügy mellé kell állniuk.

Természetesen sokan vannak, akik nem csupán ilyenkor, hanem egész évben segítő kezet nyújtanak ott, ahol szükség van rá. Csodálatos kapcsolódások alakulnak így ki, mint azt az alábbi sorok is bizonyítják.

„Még a COVID idején szövődött össze az életünk a Bethesda Gyermekkórházzal” – meséli Szakonyi Eszter, a Vintage Beauty tulajdonosa. – „Tudtuk, hogy szükség van támogatásra, szerettünk volna segíteni a túlterhelt egészségügyi dolgozókon, így lehetőségeink szerint azt ajánlottuk fel, hogy havonta – a Kórház által kiválasztott – 15 fő számára ingyenes kozmetikai kezelést biztosítunk, feltöltődést, pihenést biztosítva nekik. Ez egyben lehetőséget is nyújtott a kórház vezetése számára, hogy az adott hónapban legkiválóbban teljesítő dolgozók egy különleges pluszt is kaphassanak az elismerő szavakon túl.”

Fél éven keresztül jártak a dolgozók a Vintage Beauty szalonjába, így hozzávetőlegesen 90 ingyenes kezelés elvégzésére került sor. A kollégákkal közben történő beszélgetések során körvonalazódott egy ötlet egy közös hámosító kenőcs elkészítésére, melyet munka közben tudnának hasznosítani a gyermekek ápolásánál. Az együttgondolkodás lehetővé tette, hogy a kórház dolgozói maguk is tesztelni tudják a krém verzióit. Így készült el a végleges változat, a Vintage Beauty Ápoló krém, melyből évek óta havonta két tucatnyit adományoz a cég a Bethesda Gyermekkórháznak.

Hamarosan megszületett az újabb ötlet, amely szerint egy gyengéden ápoló fürdető krémre is szükség lenne. Ez a termék is elkészült 2022 novemberében, így már ez is bővíti a kórháznak rendszeresen átadásra kerülő termékek listáját. Mindkét termék esetén a kórház tansítvánnyal igazolta a krémek egyedülállóan jótékony hatását.

„Négygyermekes anyukaként szívügyem a gyermekek gyógyítása, ápolása. És tudom, hogy a Bethesdában mindent megtesznek ezért” – folytatja Szakonyi Eszter. – „Amit tudunk, próbálunk segíteni, így a kórházzal történt megállapodás alapján mindezeken felül új fejlesztésű termékeink bevételének bizonyos százalékát konkrét támogatásként utaljuk át a Bethesda Gyermekkórház részére.”

Kedves ellentételezés a kórház részéről, hogy a korábban ápolt és meggyógyított gyermekek által kézzel kidíszített képeslapok készülnek, amelyek a Vintage Beauty vásárlói részére kerülnek postázásra. Ezeken a képeslapokon a kis betegek üzenhetnek a világnak, amely szívet melengető élményt nyújt mindenkinek, akinek része lehet ilyen ajándékban.

The post Példaértékű segítség – Gyengéd figyelem a Bethesda Gyermekkórháznak appeared first on BellaCafe.hu.