:

Egyszerű, de mégis zseniális eszközzel rukkolt elő az MSI

Egyszerű, de mégis zseniális eszközzel rukkolt elő az MSI

Az Asushoz és a Lenovóhoz hasonlóan az MSI is rengeteg újdonsággal érkezett a CES kütyüexpóra, a figyelmemet mégsem a gépek vonták magunkra, hanem egy apró, de mégis zseniális fejlesztés, ami kapcsán rögtön az jutott az eszembe: miért kellett erre mostanáig várni?

A meglepetést a Pen 2 stylus okozta, ami egy érintőképernyőkhöz (is) használható ceruza. De nem akármilyen, hanem egy olyan eszköz, aminek a feje grafit, így nemcsak a kijelző kezelésére, vagy digitális rajzolásra használható, de hagyományos módon, papírra is jegyzetelhetünk vele.

MSI A a Pen 2 stylus két színben lesz elérhető.

A mindössze 14,5 grammos stílus a Microsoft-féle MPP2.6 technológiának hála 4096 érzékenységi szinttel rendelkezik, megdöntve is jól működik, távirányítóként is használható, és még haptikus visszajelzést is biztosít, tehát a képernyőn rajzolva olyan érzésünk lehet, mintha valódi papírra (vagy más felületre) húznánk a vonalakat. És a fej hiába grafit, nem tett kárt a demófelületként használt a kijelzőben, nyomot sem hagyott, még akkor sem, ha nem csupán hozzáérintettük a kijelzőhöz, hanem némi erőt kifejtve nyomni kezdtük a speciális ceruzát.

Az MSI ígérete szerint az apróság aksija akár 10 óra folyamatos, töltés nélküli használatra is képes, a grafit fej pedig úgy működik mint a rotring ceruzák: ha „elkoptattuk”, akkor csak be kell tölteni egy újat és már folytatódhat is a valós és virtuális firkálás. A gyártó ígérete szerint a stylus több fejjel kerül majd a felhasználókhoz és kezdésnek az MSI Creator Z széria mellé fogják csomagolni.

A ceruzát a kiállításon egy Creator Z17 HX Studio laptopon lehetett tesztelni, amit az MSI az Intel legújabb, 13. generációs Core i9-13950HX processzorával szerelt fel, megspékelve ezt egy Nvidia GeForce RTX 4070 laptop GPU-val és 64 GB memóriával. Emellé jön (többek között) egy 2560 x 1600 pixel felbontásra képes, érintésérzékeny LCD-kijelző, a billentyűzet pedig gombonként állítható RGB-világítást kapott. A gép induló ára 3000 dollár, pontos megjelenés ugyanakkor még nincs, ahogy azt sem lehet tudni, hogy a Pen 2 stylus kapható lesz-e külön, és egyelőre nem világos az sem, hogy a Creator Z szérián kívül milyen más sorozatokkal lesz kompatibilis.

MSI Creator Z17 HX Studio Kapcsolódó Rekordot dönt a Samsung eddigi legjobb tévéje A CES kütyüexpón debütált QD-OLED paneles Samsung csúcstévé olyan fényerőre és képfrissítésre képes, ami eddig nem nagyon volt jellemző egyetlen okostévére sem.

A 24.hu az Asus vendégeként vesz részt a 2023-as CES-en.

The post Egyszerű, de mégis zseniális eszközzel rukkolt elő az MSI first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés