:

Ekkorát ugrott a vevő az év üzletének hírére

Ekkorát ugrott a vevő az év üzletének hírére

Mozgalmas hétfő reggel: sínen a Vodafone-üzlet, száguld a 4iG a tőzsdén.

Kilőtt a 4iG árfolyama hétfőn reggel a Budapesti Értéktőzsdén, miután bejelentették, hogy megállapodtak a felek a Vodafone Magyarország adásvételének feltételeiről, a január 31-ére tervezett zárással pedig közvetett befolyásokkal 51, valamint 49 százalékban a 4iG-csoport, illetve a magyar állam kezébe kerül a szolgáltató.

Több ebből A kormány miatt esnek ki az Erasmus-programból ezek az egyetemek Hétfő reggel van a forintnak

Hétfőn 750 forinton nyitott a részvény, majd a megállapodás hírére 798-ig ugrott az árfolyam, most pedig 760-ig korrigált vissza, így napon belül 7 százalék körüli az erősödés.

A BUX szintén erősödött, hétfőn délelőtt 0,3 százalékkal került feljebb.

4iG-árfolyam – nagyításért katt a képre! Forrás és ábra: Budapesti Értéktőzsde

Előzmények

Vasárnap már sejteni lehetett, hogy záros időn belül történni fog valami a tavaly bejelentett 4iG-magyar állam-Vodafone deal környékén.

A pénteket még 719 forintos áron zárta a 4iG papírja. Aznap minősítette fel a Scope hitelminősítő a csoportot – komoly adósságállomány ellenére is.Erre jött a vasárnapi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat, ami 425 millió eurós, azaz csaknem 170 milliárd forintos hitelkeret biztosítását hagyta jóvá a kormány az állami Magyar Fejlesztési Bank (MFB) számára a tőkekövetelés 80 százalékának állami kezességvállalása mellett. Az MFB a hitelkeretet a Vodafone Magyarország 51 százalékos tulajdonrészének megvásárlásához biztosíthatja a 4iG leányvállalata, az Antenna Hungária számára.

The post Ekkorát ugrott a vevő az év üzletének hírére appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés