:

Megszólalt a magyar milliárdos cége a Vodafone-üzlet finanszírozásáról

A 4iG leánya nem csupán az állami MFB-vel kötött hitelszerződést.

A 4iG-csoport többségi tulajdonában álló leányvállalat, az Antenna Hungária hitelszerződéseket kötött a Magyar Fejlesztési Bankkal, valamint – mint azt a Budapesti Értéktőzsdén hétfő délután publikált közleményben írják – „más hitelintézetekkel” is 2023. január 8-án a rövidesen záruló Vodafone-üzlet érdekében.

Augusztus végén Jászai Gellért milliárdos üzletember, a csoport elnöke és főtulajdonosa még arról beszélt, hogy nemzetközi banki hitelekből és kötvénykibocsátásból tervezi finanszírozni az üzletet.

Több ebből Megszólalt a magyar milliárdos cége a Vodafone-üzlet finanszírozásáról Kilenc év letöltendő járhat az egykori bankvezérnek

Az elmúlt 24 óra történései

Ahogy azt a Forbes.hu-n is megírtuk nemrég, az állami MFB az Antenna Hungária részére nyújtható 425 millió eurós (csaknem 170 milliárd forintos) hiteléről, valamint a tőkekövetelés 80 százalékának állami kezességvállalásáról egy vasárnapi kormányhatározatban döntöttek.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a 49:51 arányban közvetett állami és közvetett 4iG-tulajdonba kerülő Vodafone Magyarország kapcsán hétfőn azt nyilatkozta: a Jászai Gellért milliárdos üzletember érdekeltségébe tartozó IT- és távközlési csoportból „nemzeti bajnok” jön létre.

Mint ismeretes, a tőzsdén jegyzett és állami megrendelésekkel jócskán ellátott 4iG több száz milliárd forintos adóssággal vágott neki a sokmilliárdos veszteséggel működő magyar Vodafone felvásárlásnak.

The post Megszólalt a magyar milliárdos cége a Vodafone-üzlet finanszírozásáról appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés