:

Emiatt lesz gyorsabb a kártyás fizetés a magyar bankóriásnál

Az OTP Bankon keresztül bonyolított bankkártyás fizetések új rendszeren keresztül futnak. A gyorsabb folyamatok mellett így még a költségeken is spórol a pénzintézet.

Új kártyaelfogadási rendszerre állt át az OTP Bank. Az újgenerációs technológiát a Tietoevry biztosította a pénzintézetnek – közölte a skandináv gyökerű technológiai vállalat a Forbes.hu-val.

Az OTP-nek több gondja is akadt a korábbi rendszerük működésével, ez indokolta a váltást. A pályázati eljárás során végül a Tietoevry megoldását választották ki, amit tavaly szeptemberben már üzembe is helyeztek. A sikeres bevezetés gyorsabb piacra jutási időt biztosít az új kártyaelfogadói és kereskedőmenedzsment termékek számára, valamint a bankon belül egységes platformot nyújt a kártyaszolgáltatásokhoz, ami az OTP gyorsan növekvő tranzakciós volumenét is támogatja a kártyaüzletágban.

Több ebből Vesz-e kiskereskedelmi láncot a Csányi-féle Bonafarm? Csalók csalókra hivatkozva próbálnak csalni az OTP Bank nevében

Mi változik?

Valdis Janovs, a Tietoevry Banking lakossági azonnali fizetésekért és kártyákért felelős vezetője elmondta, hogy

az OTP Bank a bevezetés óta a karbantartási és üzemeltetési költségek csökkenését tapasztalja.

Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese (akivel a januári Forbes magazin címlapján is találkozhatunk) hozzátette: az új rendszerrel versenyképesebb, korszerűbb és személyre szabott szolgáltatásokat kínálnak a kártyaelfogadó partnereiknek.

Könnyebb lesz megfelelni a szabályoknak is

A Tietoevry szolgáltatását az OTP egyéb rendszereivel is integrálták, beleértve az elszámolás automatizálási munkafolyamatokat, valamint az üzleti riportok és folyamatok automatizálását.

A banki bevezetés után továbbra is a Tietoevry felel

a back-office folyamatok menedzsmentjéértaz elfogadói platform karbantartásáért,valamint azért, hogy az OTP kártyaelfogadási szolgáltatása megfeleljen a legújabb nemzetközi kártyarendszerek szabályozási követelményeinek.

Emellett a platform lehetőséget ad arra, hogy az OTP Bank a jövőben is könnyebben megfeleljen a magyar jegybank és az uniós szabályozási környezet igényeinek.

The post Emiatt lesz gyorsabb a kártyás fizetés a magyar bankóriásnál appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés