:

Hihetetlen, de 2023-ban új Walkmant mutat be a Sony

Hihetetlen, de 2023-ban új Walkmant mutat be a Sony

Manapság már bármelyik okostelefonon tudunk kiváló minőségben zenét hallgatni, a Sony azonban ennek ellenére sem engedte el a Walkman márka kezét. A zenekedvelők igényeire szabott, még januárban megjelenő NW-A306 elnevezésű készülék továbbfejlesztett hangminőséggel és hosszabb akkumulátor üzemidővel is bír.

Az Android 12-es operációs rendszert futtató készülék mindössze 113 grammos, és a 3,6 hüvelykes HD-kijelző mellett pedig tapintható fizikai zenevezérlők is helyet kaptak a testen. A kulcs az eszköz hangzásvilágában keresendő a cég ígérete szerint, nem véletlen hogy az erősítő kompatibilis a natív DSD formátummal is, ami miatt kevesebb torzítást és zajt tapasztalunk majd kedvenc előadóink hallgatása közben. A modellben egy kettős óra, egy filmkondenzátor és egy finom hangregiszter is helyet kapott.

Sony

A rendszert egy új, mesterséges intelligencia alapú megoldással is felvértezték, amely felskálázza a tömörített digitális zenei fájlokat magasabb minőségre.

Így a CD-minőségű (16 bites 44,1/48 kHz-es) veszteségmentes kódolású hangok még nagyobb előnyben részesülnek, de persze a zenei streamingekre feltöltött fájlokat is felskálázzák, úgy hogy azok vezeték nélküli fülhallgatón is kiválóan szóljanak.

Az NW-A306 a korábbi modellekhez képest hosszabb akkumulátor-üzemidővel is bír: a lejátszott fájlok minőségétől függően 32-36 óra az üzemidő, míg streamingek használatakor nagyjából 26 óra. Feltöltése azonban igen hosszadalmas, kb. 3,5 óra, ráadásul a memória mérete is mindössze 32 GB, amiből 18 lesz csak szabadon felhasználható. A modell 2023 januárjától lesz megvásárolható, az ára pedig 131 ezer forint környékén (330 euró) alakul majd.

The post Hihetetlen, de 2023-ban új Walkmant mutat be a Sony first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés