:

Nyitottak vagyunk: az egyik legbefolyásosabb magyar nő is csatlakozik a szervezethez

Nyitottak vagyunk: az egyik legbefolyásosabb magyar nő is csatlakozik a szervezethez

Új vezetőkkel bővül a Nyitottak vagyunk civil szervezet, a piacról „igazoltak” elismert szakembereket.

A „Nyitottak vagyunk”-ot 2013-ban alapította a Prezi, az Espell és a Google. A magyar nonprofit szervezet küldetése millióknak megmutatni, hogy a nyitott és befogadó munkahelyek nemcsak sikeresebbek és innovatívabbak, hanem a munkavállalói is boldogabbak. A közösségéhez eddig több mint 1000 hazai cég és szervezet csatlakozott.

A nonprofit szervezet két új vezetővel építkezik tovább. Sásdi Helga, a Publicis Groupe Hungary CEO-ja és a Publicis Le Pont társvezetője a Nyitottak vagyunk igazgatótanácsának elnöki posztját tölti be a jövőben jelenlegi pozíciói mellett.

Sásdi Helga a Forbes Women’s Summit-on 2022-ben. Fotó: Forbes / Fekete Csaba

Helga tavaly került fel a Forbes legbefolyásosabb magyar nőket bemutató listájára.

„Az ország legnagyobb kreatív- és médiapiaci szereplőjének vezetőjeként úgy látom, hogy a sokszínűség és elfogadás a kiemelkedő üzleti működés alapfeltételei”

– mondta az új szerepköréről. Ezt a szemléletet tükrözi, hogy a magyar irodában 31 különböző országból származó munkatáras dolgozik, így Helgának komoly tapasztalata van arról, hogyan kell különböző kulturális hátterű emberekkel inkluzív módon együttműködni.

Helga mellett az igazgatótanács tagja még Árvai Péter (Prezi), Bán Miklós (Espell) és Schuster Richárd (Google).

Várady Nóra a régióban aktív startupakcelerátortól, a CEU InnovationsLab-től (iLab) érkezik a szervezet ügyvezetői székébe.

Várady Nóra és Sásdi Helga. Fotó: Nyitottak vagyunk

„A valódi változás a mikroközösségek szintjén kezdődik, a nyitottság alapjainak megteremtése a Nyitottak vagyunk üzleti közösségén belül viszont tovagyűrűzik a szélesebb társadalomba is” – mondta el az új ügyvezető.

A szervezethez stratégiai tanácsadóként csatlakozott Beck Márton kommunikációs stratéga, a MindMiners Collective társalapítója.

Jön a Vállalati Nyitottság Index

„A mai világban a munkahelyekkel szemben támasztott alapelvárás, hogy a munkavállalókat a teljesítményük alapján ítéljék meg a bőrszínre, vallásra, nemi identitásra vagy szexuális orientációra tekintet nélkül – azaz, hogy nyitott módon működjenek.

Helga, Nóra és Marci érkezésével azt gondolom, hogy új szintre fog emelkedni a Nyitottak vagyunk és a hazai vállalati szféra közötti kapcsolat” – mondta el Árvai Péter, a szervezet alapítója és tiszteletbeli igazgatótanács-elnöke. Árvai a Prezi egyik társalapítója, sok ideig vezette is a céget. Az egyik első üzleti vezető volt, aki nyíltan vállalta másságát (erről először a magyar Forbesnak beszélt 2015-ben).

Az új vezetők elsődleges célja, hogy az elmúlt években egy radikálisan megváltozott globális rendben nyújtsanak iránymutatást a vállalati szférának arról, hogy lehet a nyitottságot a munkáltatói márka és a mindennapi működés alappilléreivé tenni. A szervezet workshopokat és gyakorlati tudást adó programokat, kampányokat szervez.

2021-ben a Gemius kutatócéggel együtt mérték fel egy kutatásban, hogy mely csoportok tagjai érzik legkevésbé biztonságban magukat a munkahelyükön (az LMBTQ emberek és romák végeztek az élen).

A kutatás eredményeire építve a Nyitottak vagyunk a közeljövőben elkészíti Magyarország első Vállalati Nyitottság Indexét. A hiánypótló felmérés célja az, hogy átfogó képet adjon a magyar munkahelyek nyitottságáról. Ehhez kér segítséget a szervezet az alábbi kérdőív kitöltésével.

The post Nyitottak vagyunk: az egyik legbefolyásosabb magyar nő is csatlakozik a szervezethez appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés