:

Jön a javítás az iPhone 14 Pro újabb idegesítő hibájára

Jön a javítás az iPhone 14 Pro újabb idegesítő hibájára

Az elmúlt hónapban több fórumon (Reddit, MacRumors, Apple) is jelezték a tavaly piacra dobott iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max tulajdonosai, hogy a készülékeik kijelzője idegestő hibát produkál: amikor az okostelefon panelje bekapcsol, rövid időre vízszintes irányú zöld és sárga csíkok villannak fel a képernyőn, majd eltűnnek és betölt a zárképernyő.

Sokan panelhibára gyanakodtak, de a Mobilaréna cikke szerint az Apple mostanra elismerte a hiba létezését, amit nem hardveres, hanem szoftveres probléma okoz.

Ez alapvetően jó hír, hiszen azt jelenti, hogy szervizelés nélkül, pusztán szoftverfrissítéssel orvosolható a probléma. A gyártó szerint a megoldás bele is kerül a következő, 16.3-as iOS frissítésbe. A szoftvercsomag jelenleg a tesztelési fázisnál jár, és az Apple ígérete szerint záros határidőn belül elérhető lesz mindenki számára, az iOS 16.2-es főverzió hibáját pedig szintén javítani fogják. A kijelző problémáját ugyanis az iOS 16.2 okozhatja, hiszen ennek a publikálását követően jelentek meg az első hibáról beszámoló felhasználó visszajelzések.

The post Jön a javítás az iPhone 14 Pro újabb idegesítő hibájára first appeared on 24.hu.