:

160 milliárdról 540-re: így tört az élre Csányi Sándor a Forbes milliárdoslistáján

160 milliárdról 540-re: így tört az élre Csányi Sándor a Forbes milliárdoslistáján

2014 óta állítjuk össze a Forbes milliárdoslistáját. Mutatjuk, hogyan őrizte évekig, majd szerezte vissza pozícióját Csányi Sándor.

2017 után először ismét Csányi Sándor lett a leggazdagabb magyar a Forbes legfrissebb, 50-es listáján. Az OTP-vezér vagyonát 541,6 milliárd forintra becsültük, amivel amellett, hogy több év után megelőzte Mészáros Lőrincet, új rekordot is állított:

a Forbes milliárdoslistájának történetében ő az első, aki átlépte az 500 milliárdos határt.

!function(e,i,n,s){var t="InfogramEmbeds",d=e.getElementsByTagName("script")[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement("script");o.async=1,o.id=n,o.src="https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js",d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,"infogram-async");

Amikor még Gattyán György volt az első

A milliárdoslistákat 2014 óta állítjuk össze: az első listán Csányi még 159,5 milliárd forintos becsült vagyonnal szerepelt, ami a 2. helyre volt elég (kb. 15 milliárddal maradt el az akkori első helyezettől, Gattyán Györgytől).

Az elmúlt években szinte minden évben növelni tudta vagyonát: a 2018-as listán átlépte a 300 milliárdot, egy évvel ezelőtt pedig a 400-at.

Több ebből Itt a Forbes legújabb milliárdoslistája – már nem Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar Gazdaglista: senki nem esett még akkorát a topmilliárdosok közül, mint most Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc az élen

A 2018-as ugrás viszont az első helyhez már nem volt elég, ez volt az első alkalom, hogy Mészáros Lőrinc került a lista élére: míg 2017-ben a 105,7 milliárd forintos becsült vagyon mindössze a nyolcadik helyre volt elég a felcsúti milliárdosnak, egy évvel később 381,3 milliárddal átvette a vezetést az akkor már évek óta első helyen lévő bankvezértől.

A két milliárdos között aztán szép lassan bezárult az olló, tavaly már mindössze húsz milliárd forint volt a különbség a becsült vagyonuk között.

AZ 50 LEGGAZDAGABB MAGYAR

További érdekességeket és a teljes listát a Forbes januári lapszámában találod, ahol 30 oldalon keresztül mutatjuk be az ország 50 leggazdagabb emberét. A lista rövidített, online verziójába itt tudsz belelapozni.

The post 160 milliárdról 540-re: így tört az élre Csányi Sándor a Forbes milliárdoslistáján appeared first on Forbes.hu.