:
Breaking News

Meredeken esik a gáz ára, egyre biztosabbak a készletek

Idén már közel 30 százalékkal csökkent a gázár a holland TTF gáztőzsdén, ami azt jelenti, hogy idén szinte biztosan nem kell ellátási hiány miatt aggódnunk.

50 euró körül (egész pontosan 51,9 eurónál) jár a gáz megawattóránkénti ára a holland gáztőzsdén, írja a Portfolio.hu. Utoljára 2021 ősz elején volt ilyen olcsó a földgáz, az enyhülésében elsősorban a szokásosnál melegebb időjárás játszik szerepet.

Jól állnak a gáztárolók

Az európai gázárak alakulásának a kínai készletek telítettsége, aminek köszönhetően az importőrök a februári és márciusi szállítmányokat Európába irányítják át. A gáztárolók Európa-szerte 82 százalék körüli kapacitással működnek, ami jóval magasabb, mint az egy évvel ezelőtti 50 százalékos érték.

Több ebből 160 milliárdról 540-re: így tört az élre Csányi Sándor a Forbes milliárdoslistáján Két számjegyű áremelés jön a Telekomnál

A magyar lakosság egyelőre nem érez semmit az árcsökkenésből

Miután az idei fűtési szezonra már rögzítették a lakossági árakat, ezért az árcsökkentés közvetlenül nem hat a lakosságra. A Privátbankár információi szerint a mostani megawattonkénti árnak körülbelül a háromszorosa lehet az átlagára a magyar tartalékoknak. Így amíg azt nem árulják ki, addig szinte biztosan nem fogja a lakosság érzékelni az árváltozást.

The post Meredeken esik a gáz ára, egyre biztosabbak a készletek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés